Forside/ .../ Glem ikke disse 5 fradrag

Glem ikke disse 5 fradrag

Er du selvstændig, så ved du sikkert, at der er frist for at indberette din virksomheds årsresultat den 1. juli. Men husker du, at der er en række fradrag, du kan gøre brug af?

NYT: Selvangivelse eller oplysningsskema?

Som noget nyt skal du indberette oplysninger om din virksomheds resultat igennem det, der hedder oplysningsskema. Det er det, der før hed selvangivelsen. Opgaven og fristen er den samme – kun navnet er nyt. Du gør det på Tast Selv Borger.

1. Transport

Har du din egen virksomhed, og bruger du din private bil i den sammenhæng, kan du få fradrag for udgifterne til den erhvervsmæssige kørsel. Men hvordan regner du så lige ud, hvad dine udgifter har været erhvervsmæssigt? Det kan du gøre på to måder. Du kan enten beregne en ”leje” af bilen, som svarer til de udgifter, du bruger erhvervsmæssigt, eller du kan beregne udgifter ud fra Skatterådets satser for erhvervsmæssig kørsel (2018-satser: 3,54 kr./km indtil 20.000 km/år og 1,94 kr./km over 20.000 km/år).

2. Hjemmekontor

Har du et hjemmekontor, kan du få fradrag for fx skrivebord, skab og andre møbler, hvis du kan dokumentere, at du bruger det i din virksomhed. Selve lokalet i dit hus, hvor dit hjemmekontor er, kan du ikke få fradrag for (altså husleje). For at kunne få fradrag for lokaler, må du ikke kunne bruge lokalerne privat – og et kontor i hjemmet vil næsten altid kunne bruges privat, og derfor kan du ikke trække det fra (også selvom du rent faktisk ikke bruger lokalet privat.)

3. Telefon og internet

Har du udgifter til telefon og internet i forbindelse med din virksomhed (det har du jo sikkert), så er det fuldt fradragsberettiget. Men der kan være undtagelser i forbindelse med fri telefon og/eller internet. Det kan du læse mere om her på skat.dk.

4. Reklame- og repræsentationsudgifter

Bare giv den gas med at reklamere for din virksomhed. Alle udgifter du har til reklame som fx markedsføringsaktiviteter, annoncer, trykt materiale ol. kan du trække fra.

Udgifter du har i forbindelse med at vedligeholde forretningsforbindelser, kan du også trække fra. Her kan du trække 25 % af udgifterne, som fx kunne være en middag, drikkevarer, gaver, jubilæer, udflugter og meget mere. Du skal bare altid huske at gemme bilag og skrive anledningen til udgiften ned.

5. It-udstyr

Vil du gerne købe en computer eller telefon igennem din virksomhed, så har du mulighed for at trække det fra i momsen. Men her er det vigtigt, at du gør op med dig selv, om du også kommer til at bruge udstyret privat. Du skal nemlig oplyse, hvor mange procent, du vil bruge det privat, og mange procent du vil bruge det erhvervsmæssigt. Du kan nemlig kun trække den del fra, som du bruger erhvervsmæssigt.

Sådan udfylder du oplysningsskema

Se meget mere om, hvordan du oplyser din virksomheds resultat på skat/oplysnu.dk

Få 1 måned gratis i Krifas Erhvervsrådgivning
Når du køber Erhvervsrådgivning lige nu, får du den første måned gratis. Udover en lang række fordele, står vi klar til at hjælpe dig, som din faste sparringspartner.