Forside/ .../ Erhvervssygdomssikring
En mand sidder og pudser næse.

Er du sikret, hvis du skulle få en erhvervssygdom?

Alle der arbejder, kan risikere at få en erhvervssygdom. Som selvstændig kan du få ro i maven med erhvervssygdomssikring gennem AES (Arbejdsmarkedets Erhvervssikring).

En erhvervssygdom er en sygdom, som opstår på grund af dit arbejde eller dine arbejdsforhold.

Skulle du være så uheldig at få en erhvervssygdom, så er du dækket økonomisk, hvis du har en erhvervssygdomssikring ved AES. Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES) dækker også, selvom der er gået flere år siden, at du er blevet udsat for den påvirkning, som er skyld i din erhvervssygdom.
 
Det er obligatorisk for alle private og offentlige arbejdsgivere i Danmark at tegne en erhvervssygdomssikring gennem AES, men som selvstændig har du også mulighed for at sikre dig mod erhvervssygdomme i AES.

AES’ udbetaler erstatninger for anerkendte erhvervssygdomme.  Der er forskel på en ulykke og en sygdom. En ulykke er noget, der sker pludseligt, hvorimod en sygdom viser sig over en længere periode.

Hvis du har ansatte

Har du ansatte i din virksomhed, så skal du tegne en erhvervssygdomssikring. På den måde giver du dine ansatte tryghed, fordi du sikrer, at de kan få økonomisk erstatning, hvis de skulle være så uheldige at få en erhvervssygdom.

Det er frivilligt, om du også vil tegne en forsikring gennem AES til dig selv.

Læs mere om Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Altid kun et opkald væk
i Krifa Selvstændige står vi klar som fast sparringspartner til dig som selvstændig.

Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.