godt møde
Forside/ Krifaerhverv/ Medarbejderudvikling/ Inspiration/ Mening giver mere effektive medarbejdere
Forside/ .../ Mening giver mere effektive medarbejdere

Guide: Giv dine medarbejdere mere mening

Danske ledere skal blive bedre til at skabe mening for deres medarbejdere. Det viser en ny undersøgelse fra Videncenter for God Arbejdslyst. Du får her 4 konkrete råd til, hvordan du gør. 

Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

Hvornår har du sidst skabt mening for dine medarbejdere? Ifølge en ny undersøgelse, som Krifas Videncenter for God Arbejdslyst står bag, sker det alt for sjældent på de danske arbejdspladser. 

Undersøgelsen tager temperaturen på, hvordan danske lønmodtagere oplever ledelse. Og selvom lederens evne til at skabe mening og retning udpeges som noget af det vigtigste, er det samtidigt her, lederne scorer lavest.  

Som leder er der god grund til gøre en indsats for at give dine medarbejdere mere mening i jobbet. Henriette Søndergaard, der er HR-chef i Krifa, giver 4 gode råd: 

1) Fælles vision

Skab en fælles vision og fortælling om, hvad det er for et mål, I arbejder mod – og hvorfor. Det er vigtigt, at alle i virksomheden eller afdelingen ved, hvad det er I vil, med det I gør. 

2) Vis forskellen

Følelsen af at gøre en forskel er vigtig for, at dine medarbejdere ser mening med jobbet. Derfor er det en god idé hyppigt at belyse nogle af de forskelle, I gør for andre. Det kan være en kunde, der har været særligt tilfreds med den måde, en af dine medarbejdere behandlede ham på. At det har gjort en forskel i hans liv. Det kunne også være, at du ved, at det produkt, I laver, hjælper mange i hverdagen.

3) Find meningen

Vi er alle forskellige, så vi bliver ikke motiveret på samme måde. Snak med dine medarbejdere én ad gangen, og find ud af, hvad mening er for dem. Hvis det ikke skal handle om løn, hvorfor arbejder din medarbejder så lige netop her? 

4) Forklar beslutninger

Det er vigtigt, at dine medarbejdere forstår, at der er mening med de overordnede beslutninger og forandringer, der bliver taget på arbejdspladsen. At de kender de mellemregninger og overvejelser, der ligger bag. Tag dig god tid til at forklare, hvorfor beslutningerne er blevet truffet, og få dine medarbejdere til at købe ind på idéen og beslutningen. Involvér medarbejderne i beslutningerne, hvis det er muligt. 

Vil du vide mere om mening i arbejdslivet?

Videncenter for God Arbejdslyst står bag en omfattende rapport om mening i arbejdslivet – bl.a. hvad den består af, og hvad det betyder for arbejdslysten. 

Læs mere og hent rapporten her 
Er du leder, eller har du lederambtioner?
Vi har meget viden om ledelse, vi gerne vil dele med dig

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse