Kvinde arbejder i egen virksomhed.
Forside/ Erhvervsrådgivning/ Viden og værktøjer/ Iværksætter/ Fra lønmodtager til selvstændig
Forside/ .../ Fra lønmodtager til selvstændig

Fra lønmodtager til selvstændig

Når du går fra lønmodtager til selvstændig, kan der dukke en del tvivlsspørgsmål op, som det kan være rart at få et hurtigt svar på. Læs om, hvordan du ruster dig til livet som selvstændig.


Selvstændig - en ny situation

Som nystartet selvstændig, kan der melde sig en lang række spørgsmål. Måske nogle af spørgsmålene nedenfor allerede har meldt sig hos dig?

  • Hvor skal min næste løn komme fra?
  • Hvor skal mine feriepenge komme fra?
  • Hvem skal betale min pensionsopsparing?
  • Hvem dækker mig økonomisk under sygdom?
  • Hvem skal passe virksomheden, hvis jeg bliver syg?

Som lønmodtager har du ofte kunne svare på disse spørgsmål med ”min arbejdsgiver”, men det kan du ikke længere. Nogle situationer kan du som selvstændig forsikre dig ud af. Andre bliver du nødt til selv at tage hånd om.

Som en del af Krifas Erhvervsrådgivning, kan du altid tage telefonen, og ringe til os, når du har et spørgsmål, så står vi klar at hjælpe dig.

Vil du gerne finde svaret på spørgsmålene ovenfor, så kan du se mere her.


3 gode råd til den første tid som selvstændig

Vær realistisk med økonomien

Først og fremmest skal du lægge et budget. Du skal bl.a. gøre det klart for dig selv, hvad du har at gøre godt med rent økonomisk, og hvad du er villig til at sætte over styr og miste, hvis det går galt. Jo mindre sårbar du er økonomisk, jo større chance vil du have for succes.

Klare mål og delmål

Sæt dig nogle klare mål og delmål. Delmålene er meget vigtige. Dem sætter du for at kunne gribe ind i tide, hvis noget skulle begynde at gå i den forkerte retning. Enten ved at ændre på virksomhedens koncept, lave ny markedsføring, ændre produkter eller tilpasse strategien. Men også for at kunne slå bremsen i og lukke, hvis det er tydeligt, at det ikke kommer til at gå.

"Kom-i-gang-lån"

Der findes forskellige former for "kom-i-gang-lån", hvor du kan få hjælp til din finansiering i forbindelse med opstart af din virksomhed. Du kan læse om disse lånetyper hos Vækstfonden. Her kan du også se, hvilke banker og pengeinstitutter der tilbyder lånene.

Altid kun et opkald væk
I Erhvervsrådgivning står vi klar som fast sparringspartner til dig som selvstændig.

Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.