Hvad er en fagforening?

Herunder finder du svar på spørgsmålet "Hvad er en fagforening?".

En fagforening er en organisation, der varetager lønmodtagernes interesser. I en fagforening kan du få juridisk hjælp, hvis du fx ikke får din løn, er blevet usagligt opsagt, har fået en arbejdsskade eller er længerevarende syg.

Du kan også få vejledning om trivsel på jobbet, hjælp til lønforhandling, udvikling af din karriere, jobsøgning og tjek af din ansættelseskontrakt. I Krifa er vi tværfaglige. Det vil sige, at vi varetager interesserne for lønmodtagere i alle brancher.

Læs mere om Krifa Fagforening

De fleste fagforeninger hører typisk sammen med en a-kasse.

Hvad er en a-kasse?

Hvad er en fagforening?

En fagforening er en organisation, der varetager lønmodtagernes interesser. 

I en fagforening kan du få juridisk hjælp - fx hvis du
ikke har fået den rigtige løn, der er fejl i dine feriepenge, du er blevet opsagt, du bliver syg eller du skal på barsel. 

Hos Krifa får du – udover den juridiske faglige hjælp – også en fagforening, der har fokus på din trivsel gennem hele dit arbejdsliv, ligegyldigt hvad du arbejder med. Vi ønsker nemlig at skabe god arbejdslyst hos den enkelte og på arbejdspladser.

Læs mere om fagforening her

Hvad laver en fagforening?

Fagforeningen hjælper dig, hvis du oplever problemer på din arbejdsplads fx hvis du ikke får din løn, dialogen mellem dig og din arbejdsgiver går i hårdknude eller din arbejdsplads går konkurs.

I sidste instans repræsenterer din fagforening dig i retten, hvis det er nødvendigt.

Hos Krifa  hjælper vi dig også med din trivsel. Som medlem af Krifa Fagforening kan du nemlig få op til tre samtaler med en psykolog eller psykoterapeut om problemstillinger, der udfordrer dig i dit arbejdsliv.

Læs mere om fagforening her