Overenskomstforhandlinger 2023

I begyndelsen af 2023 skal der forhandles nye overenskomster på det private arbejdsmarked. Se, hvad OK23 betyder for dig som Krifa-medlem.

 Opdateret den 9. januar 2023.


Seneste nyt

De private overenskomstforhandlinger 2023 er for alvor skudt i gang onsdag den 4. januar. 

OK23 omfatter omkring 600.000 lønmodtagere på det private arbejdsmarked, og forhandlingerne indledes på industriens område mellem CO-Industri (arbejdstager) og Dansk Industri (arbejdsgiver). Parterne forsøger at nå et forlig som de første – det såkaldte spydspidsforlig – og det vil sætte rammen for de øvrige overenskomster.

Den 6. januar indledes forhandlingerne på transportområdet, hvorefter byggeriet og de øvrige brancher begynder at forhandle. 

Alt denne aktivitet kan du måske mærke på din arbejdsplads, men husk, at vi kun er et opkald væk. Vi sidder klar til at hjælpe dig med alt fra regler og rettigheder til trivsel og arbejdslyst. Ring til os på 7227 7227.

Opdatér din mailadresse

Vi følger forhandlingerne tæt og sidder klar til at hjælpe dig med alt fra regler og rettigheder til din trivsel og arbejdslyst. 

Du kan få seneste nyt på mail, så tjek gerne, at vi har din rigtige mailadresse og ved, hvor du arbejder. Det kan du gøre her.

Ring til os på 7227 7227 alle hverdage fra kl. 7.00 til 18.00.

 

 

 

 

 

Hvad er OK23

Den 28. februar 2023 udløber de nuværende overenskomster på det private arbejdsmarked, og derfor skal der forhandles nye på plads.

Forhandlingerne begynder primo januar 2023 og løber hen over foråret, hvorefter overenskomsterne skal til afstemning blandt medlemmerne i de forhandlende fagforbund. De nye overenskomster skal træde i kraft 1. marts 2023.

Forhandlingerne kan trække ud, hvis der opstår konflikt. Sker det, vil overenskomsterne gælde med tilbagevirkende kraft. 

Overenskomsterne forhandles mellem private arbejdsgivere og en række fagforbund.

Krifa er ikke en del af disse forhandlinger. 

Hvad betyder det for dig som Krifa-medlem

Du har som udgangspunkt de samme rettigheder på din arbejdsplads, som medlemmer af den fagforening, der har tegnet overenskomsten. Ligesom medlemmer af andre fagforeninger har samme rettigheder som Krifa-medlemmer på arbejdspladser med en Krifa-overenskomst.

En overenskomst gælder nemlig for alle på arbejdspladsen - uanset hvilken fagforening, man er med i.

I Danmark har vi alle ret til selv at vælge fagforening

Det slog Menneskerettighedsdomstolen fast tilbage i 2006. Oplever du det modsatte?

Sådan hjælper Krifa dig

  • Vi følger forhandlingerne tæt og holder dig opdateret på mail (Tjek om, vi har din rigtige mailadresse og arbejdsplads, så du får seneste nyt – opdatér det her).  
  • Vi sidder klar på telefonen til at hjælpe dig med spørgsmål – alt fra regler og rettigheder til trivsel og arbejdslyst. Ring til os på 7227 7227.
  • Vi beder dig ikke om at tage konfliktramt arbejde, hvis der opstår konflikt ved enten lockout eller strejke. Du er ikke en del af en evt. konflikt og skal som udgangspunkt ikke strejke eller lockoutes, og derfor bør din arbejdsgiver udbetale din løn. Men du kan stå i en situation, hvor du ikke kan komme til at udføre dit arbejde pga. konflikten. Er det tilfældet, så ring til os på 7227 7227. 
  • Vi hjælper dig økonomisk med konfliktudbetaling, hvis der opstår konflikt ved enten lockout eller strejke, og du ikke kan arbejde. Du vil få, hvad der svarer til højeste dagpengesats, og det skal ikke betales tilbage til os. For at kunne få konfliktudbetaling skal du have været medlem af vores fagforening i to måneder. 

Se, hvad du også får som medlem af Krifa.

Se, hvordan Krifa hjælper dig økonomisk, hvis du bliver berørt af strejke og lockout.