Forside/ Find svar
Forside/ Find svar

Find svar

På denne side finder du svar på det meste. Brug søgefunktionen eller vælg et emne i menuen.

Oftest stillede spørgsmål

 • Hvordan melder jeg mig ledig?
  Når du bliver ledig, er der mange ting at holde styr på. Vi har derfor lavet en guide til dig med de fire trin, du skal gennemføre for at melde dig ledig.
  Det er vigtigt, at du gennemfører trinnene senest på din første ledighedsdag.
 • Kan jeg få dagpenge, hvis jeg selv siger op?
  Hvis du selv siger dit job op, får du i udgangspunktet en karantæne på 111 timer, der skal afvikles, inden vi kan udbetale dagpenge til dig. Du kan undgå karantænen, hvis du har en gyldig grund til at sige op. Det er os, der vurderer, om du har en gyldig grund. Vi anbefaler, at du kontakter os, inden du siger dit job op.
 • Hvor meget kan jeg få i dagpenge?
  Din dagpengesats afhænger af, hvad du har tjent de seneste tre måneder, før du blev ledig, eller om du er nyuddannet. Vi beregner din individuelle sats, når du søger om dagpenge.
 • Hvad kan jeg kræve i løn?
  Der er ikke nogen lovgivning, der fastsætter et generelt lønniveau eller mindsteløn. Det afhænger i stedet af en forhandling mellem arbejdsgiver og lønmodtager.
 • Hvad er mit opsigelsesvarsel?
  Dit opsigelsesvarsel afhænger af, hvordan du er ansat. Hvis du er funktionær, findes reglerne for opsigelse direkte i funktionærloven. Er du ikke funktionær, er det derimod et spørgsmål om, hvad du har aftalt med din arbejdsgiver, evt. gennem en henvisning til en overenskomst. Hvis du er i tvivl, send os din kontrakt.
 • Hvad kan jeg få i barsel, og hvor meget barsel kan jeg få?
  Barselsloven giver ret til fravær for moderen i 4 uger før forventet fødsel og 14 uger, efter at barnet bliver født, mens faderen har ret til 2 ugers fædreorlov.
  Hertil kommer 32 ugers forældreorlov, der kan fordeles frit mellem forældrene.
Fik du ikke svar på dit spørgsmål?