Forside/ .../ Corona

På dagpenge? Få svar på dine Corona-spørgsmål

Der er mange spørgsmål, der kan presse sig på lige nu – her har vi forsøgt at samle svar på de oftest stillede spørgsmål, vi får fra medlemmer på dagpenge.

Denne side er opdateret den 31. januar 2022 kl. 11:14.Det skal du som dagpengemodtager

Hvordan skal jeg forholde mig som ledig under Corona?

De krav, der normalt er til dagpengemodtagere, gælder stadig.

Det betyder, at du skal:

  • Deltage i samtaler med os. Du får en indkaldelse fra os, når det er tid.
  • Logge din jobsøgning på Jobnet.
  • Følge din plan for jobsøgning.

Du kan se mere om de forskellige ting, du skal som dagpengemodtager her.

Vi er glade for igen at kunne byde dig velkommen til samtaler i din afdeling fra tirsdag den 1. februar 2022. Har du corona-symptomer? Så ring til os, hvis du er i tvivl, om du skal booke en ny tid, eller om du skal sygemeldes.

 

Lokale nedlukninger

I udgangspunktet vil en nedlukning af din kommune eller dit sogn ikke få en betydning for din jobsøgning - hellere ikke selv om dine børn eventuelt skal hjemmeskoles i perioden. Du vil altså stadig skulle søge job, joblogge og have møder med både jobcenter og os.   

 

 

Hjælpepakker til dagpengemodtagere

Din ret til dagpenge kan nu blive forlænget

Folketinget har den 20. november 2020 vedtaget en hjælpepakke, der forlænger din dagpengeret på grund af Corona. Hjælpepakken gælder i perioden fra den 1. november 2020 til og med 30. april 2022.

Det betyder den nye hjælpepakken for dig:

  • Hvis du løber tør for dagpenge i perioden fra den 1. november 2020 til og med den 30. april 2022, får du automatisk forlænget din ret til dagpenge med to måneder. 
  • Din ret til dagpenge kan kun forlænges én gang under denne ordning.
  • Du bruger ikke af din ret til supplerende dagpenge under forlængelsen.
  • Du bliver  ikke modregnet for karens under forlængelsen.

Sygdom

Hvad sker der med mine dagpenge, hvis jeg bliver ramt af Corona?

Bliver du syg af Corona, så skal du sygemelde dig på Jobnet.dk. Som fuldt ledig får du dagpenge under sygdom de første 14 dage. Derefter udbetaler kommunen sygedagpenge. Hvis du har et deltidsjob og får supplerende dagpenge, vil du få sygedagpenge fra første sygedag.

Hvad sker der med mine dagpenge, hvis jeg skal i selvisolation?

Hvis du skal i selvisolation eller karantæne, skal du sygemelde dig hos jobcentret. Det gør du på Jobnet.dk. Det gælder også, hvis du skal i isolation efter en udlandsrejse.

Som fuldt ledig får du dagpenge under sygdom de første 14 dage. Derefter udbetaler kommunen sygedagpenge. Hvis du har et deltidsjob og får supplerende dagpenge, vil du få sygedagpenge fra første sygedag.

 

Hvis du har pasningsproblemer pga. corona

Hvis du har pasningsproblemer for et eller flere børn på grund af corona, vil du stadig kunne få dagpenge – også selv om du ikke kan overtage arbejde, deltage i samtaler, aktiviteter eller tilbud.

Du skal dog være opmærksom på, at du skal kunne dokumentere, at dine pasningsproblemer skyldes corona - fx med et skærmprint fra skole, AULA eller lignede.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.