Forside/ Find svar/ Dagpenge/ Coronavirus
Forside/ .../ Coronavirus

På dagpenge? Få svar på dine Corona-spørgsmål

Der er mange spørgsmål, der kan presse sig på lige nu – her har vi forsøgt at samle svar på de oftest stillede spørgsmål, vi får fra medlemmer på dagpenge.

Denne side er opdateret den 12. juli 2021 kl.12:00.Det skal du som dagpengemodtager

Hvordan skal jeg forholde mig som ledig under Corona?

De krav, der normalt er til dagpengemodtagere, gælder stadig.

Det betyder, at du skal:

  • Deltage i møder med os. Du får en indkaldelse fra os, når det er tid.
  • Logge din jobsøgning på Jobnet.
  • Følge din jobsøgningsaftale.

Du kan se mere om de forskellige ting, du skal som dagpengemodtager her.

Fra 1. august 2021 slår vi atter dørene op for dig, når du skal til møde hos os. Vi glæder os til at se dig igen. Kom gerne alene, så vi sammen mindsker spredningen af Corona. Og mød også gerne op med et gyldigt Coronapas.

 

Lokale nedlukninger

I udgangspunktet vil en nedlukning af din kommune eller dit sogn ikke få en betydning for din jobsøgning - hellere ikke selv om dine børn eventuelt skal hjemmeskoles i perioden. Du vil altså stadig skulle søge job, joblogge og have møder med både jobcenter og os. 

Møder med os vil dog i udgangspunktet blive holdt over telefonen.

 

 

Inspiration til jobsøgning under Corona

Livet som jobsøgende kan føles ekstra udfordrende under Corona, fx når hele brancher stadig er tvangs-lukkede. 

Vi har derfor samlet en række konkrete råd til, hvordan du kan holde dampen oppe i din jobsøgning, selv om Corona stadig sætter dagsordenen: 

Sådan kommer du ud af din corona-træthed som jobsøgende.

Hjælpepakker til dagpengemodtagere

Din ret til dagpenge kan nu blive forlænget

Folketinget har den 20. november vedtaget en hjælpepakke, der forlænger din dagpengeret på grund af Corona. Hjælpepakken gælder i perioden fra den 1. november 2020 til og med 30. april 2022.

Det betyder den nye hjælpepakken for dig:

  • Hvis du løber tør for dagpenge i perioden fra den 1. november 2020 til og med den 30. april 2022, får du automatisk forlænget din ret til dagpenge med to måneder. 
  • Din ret til dagpenge kan kun forlænges én gang under denne ordning.
  • Du bruger ikke af din ret til supplerende dagpenge under forlængelsen.
  • Du bliver  ikke modregnet for karens under forlængelsen.

Dagpenge, du får udbetalt i første halvår af 2021, bruger ikke af din ret til dagpenge

Som en del af hjælpepakkerne til ledighed er der lavet en politisk aftale om, at dagpenge, du får udbetalt i første halvår af 2021, ikke bruger af din ret til dagpenge.  Det gælder dagpenge, du får udbetalt i januar, februar, marts, april, maj og juni 2021. Det er det, der nogle steder, kaldes for en 'død periode' eller suspension.

Du skal selvfølgelig stadig være jobsøgende, deltage i telefoniske møder med os og alt det andet, der hører til livet som dagpengemodtager.

 

 

 

Hvis du bliver syg

Hvad sker der med mine dagpenge, hvis jeg bliver ramt af Corona?

Bliver du syg af Corona, så skal du sygemelde dig på Jobnet.dk. Som fuldt ledig får du dagpenge under sygdom de første 14 dage. Derefter udbetaler kommunen sygedagpenge. Hvis du har et deltidsjob og får supplerende dagpenge, vil du få sygedagpenge fra første sygedag.

Hvad sker der med mine dagpenge, hvis jeg skal i selvisolation?

Hvis du skal i selvisolation eller karantæne, skal du sygemelde dig hos jobcentret. Det gør du på Jobnet.dk. Det gælder også, hvis du skal i isolation efter en udlandsrejse.

Som fuldt ledig får du dagpenge under sygdom de første 14 dage. Derefter udbetaler kommunen sygedagpenge. Hvis du har et deltidsjob og får supplerende dagpenge, vil du få sygedagpenge fra første sygedag.

 

Hvad sker der med mine dagpenge, hvis jeg bliver opfordret til at blive hjemme?

Opfordrer myndighederne dig til at blive hjemme i en periode? Fx fordi, du har været et sted, hvor der er mange smittetilfælde?

Så vil du fortsat få dine dagpenge, hvis du på den førstkommende hverdag giver både os og jobcentret besked om, at du følger den anbefaling, du har fået om at blive hjemme.

Dog skal du inden have været berettiget til dagpenge.

Husk på, at så længe du ikke er sygemeldt, har du pligt til at reagere på både vores og jobcentrets henvendelser. Du skal også fortsat være aktivt jobsøgende og deltage i møder. Du skal inden mødet selv gøre opmærksom på, at du ikke kan deltage fysisk - men kun digitalt eller telefonisk.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.