Forside/ Find svar/ Dagpenge/ Enklere regler fra 1/10 2018
Forside/ .../ Enklere regler fra 1/10 2018

Enklere regler fra 1/10 2018


I dag er du forsikret som enten lønmodtager eller selvstændig i a-kassen. Og de regler, du skal opfylde, hvis du skal have dagpenge, afhænger af, hvordan du er forsikret. 

Fra 1. oktober 2018 bliver reglerne enklere: Nu skal vi nemlig se på dine aktiviteter og ikke din forsikringsstatus. En aktivitet er fx lønarbejde, selvstændig virksomhed, formueforvaltning og fritidsbeskæftigelse.

Her får du en gennemgang af reglerne. Hvis du er i tvivl, hvordan a-kasse ser på din aktivitet, kan du også chatte med Kristina, Krifas chatrobot og lade hende fortælle dig om reglerne ud fra de svar, du giver hende.

Klik dig frem til det, du gerne vil vide mere om. 


 • Hvad er en aktivitet?
  Her får du en introduktion til begrebet aktivitet. Der er især 4 aktiviteter, der kommer til at spille en rolle, hvis du får brug for dagpenge. 
 • Sådan får du ret til dagpenge
  Fremover kan du bruge alle dine skattepligtige indtægter fra lønarbejde og selvstændig virksomhed til at få ret til dagpenge. Indtægter fra selvstændig virksomhed kan først bruges, når de fremgår af din årsopgørelse.
 • Det kan du få i dagpenge
  Fremover beregner vi din dagpengesats ud fra alle dine skattepligtige indtægtefra lønarbejde og selvstændig virksomhednår indtægten fremgår af din årsopgørelse.
 • Mens du er på dagpenge
  Hvilke aktiviteter, du fortsætter med, mens du er på dagpenge, har betydning for, om du vil blive modregnet i dine dagpenge, og om du bliver omfattet af reglerne for supplerende dagpenge. 
 • Arbejder du i din ægtefælles virksomhed?
  Hvis du arbejder i din ægtefælles virksomhed, har det betydning for vurderingen af din aktivitet, om du har en lønaftale eller ej.  
 • Hvis du lukker din selvstændige virksomhed
  Det bliver enklere for dig at dokumentere ophør, hvis du lukker din virksomhed efter 1. oktober 2018.
 • Dagpenge samtidig med selvstændig bibeskæftigelse
  Reglerne for at få dagpenge samtidig med selvstændig bibeskæftigelse bliver 1. oktober 2018 slået sammen med reglerne for supplerende dagpenge.  
 • Chat med Kristina, Krifas chatrobot
  Her kan du chatte med Kristina og få hende til at gennemgå reglerne ud fra de svar, du giver hende.

Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.