Forside/ Find svar/ Dagpenge/ Forløbet som jobsøgende
Forside/ .../ Forløbet som jobsøgende

Sådan bliver forløbet for dig som jobsøgende

Når du bliver ledig, åbner der sig en ny verden med samtaler i jobcenteret og din a-kasse. Både på jobcenteret og i a-kassen er der samtaler, du skal komme til, da de er lovpligtige. Her får du et overblik over samtalerne.


Sådan ser forløbet ud de første seks måneder af en ledighedsperiode

Få overblik over møder og aktiviteter som jobsøgende.


 

I løbet af de første seks måneder som ledig, skal du deltage i en række forskellige samtaler hos os og Jobcentret. Ved nogle af disse samtaler deltager vi sammen med Jobcentret – vi kalder dem fællessamtaler. Samarbejdet mellem dig, Jobcentret og os er en hjælp til, at du kommer hurtigst muligt i arbejde.

Møder i A-kassen

CV-samtale

Inden for de første to uger bliver du inviteret til en CV-samtale hos os. Et af de vigtigste formål med dette møde er at ruste dig bedst muligt til at komme hurtigst muligt i arbejde. Til mødet vil vi gennemgå dit CV, og vi vil give dig en lang række tips og tricks til din jobsøgning. Du vil få information om dine muligheder for opkvalificering og efteruddannelse, og der vil være en individuel samtale med en af vores konsulenter. Har du allerede fået en indkaldelse, kan du booke tid til en CV-samtale.

Rådighedssamtale

Ud over de møder, du skal deltage i hos jobcenteret, skal vi i a-kassen vurdere din jobsøgning. Vi skal bl.a.vurdere om, du har overholdt den aftale, der er lavet om din jobsøgning, og om du har søgt tilstrækkeligt med jobs.Derfor skal du i løbet af de første seks måneder til mindst to samtaler hos os. Her vil du bl.a. få sparring på din jobsøgning, uddannelsesmuligheder og andre aktiviteter, der kan støtte dig i at komme hurtigere i job. Hele vejen igennem vil der være et tæt samarbejde mellem dig, dit jobcenter og os, så vi kan tilrettelægge den bedst mulige indsats for dig.

Hvis du er ledig i mere end seks måneder, skal du til samtale i dit jobcenter hver tredje måned. Vi vil løbende være i dialog med dig. 


Møder i Jobcenteret

Du vil blive indkaldt til første samtale i dit jobcenter tre til seks uger efter, du har tilmeldt dig Jobcentret. Her fastlægger du sammen med Jobcenteret en personlige plan for, hvordan du finder nyt job.

I løbet af de første seks måneder skal du hver måned til samtale i dit jobcenter. Ved det første og femte eller sjette møde er vi også med. Dette er en fællessamtale, hvor både du, jobcenteret og vi deltager. Med udgangspunkt i dine ønsker, snakker vi sammen om dine muligheder for at komme hurtigt i arbejde. Fællessamtalen kan fx handle om CV, ansøgninger, jobmål, faglige og personlige kompetencer og aktiveringstilbud. Vi laver også aftaler om det videre forløb. Det, vi aftaler, bliver skrevet ned, så du altid kan finde aftalerne under Min plan på jobnet.dk.

Du skal selv booke dine samtaler

Du skal selv booke størstedelen af de samtaler, du bliver indkaldt til hos Krifa og i jobcenteret.
Samtalerne hos Krifa booker du på Krifa.dk under Mit Krifa, når du har modtaget en indkaldelse i din Krifa Boks. Samtalerne i jobcenteret booker du på Jobnet.dk.
Hvis du ikke booker samtalerne, inden for den frist du har fået, bliver du automatisk afmeldt på jobnet.dk. Dette gælder også, hvis der ikke er flere ledige tider, og du ikke kontakter os eller jobcentret.
Bliver du afmeldt jobcentret, fordi du ikke har booket en samtale, kan du først få dagpenge, fra den dag du gentilmelder dig og booker en samtale.

Hvis du er i tvivl om, du skal booke en samtale, du er indkaldt til, eller hvis du ikke kan booke, skal du kontakte os, før din frist til at booke udløber.

Du kan i særlige tilfælde søge om fritagelse for at booke selv. Du kan blive fritaget, hvis du har meget ringe IT-kundskaber eller betydelige sproglige barrierer.


Hjælp til din jobsøgning

Når du skal i gang med jobsøgningen, anbefaler vi, at du bruger vores online jobsøgningsforløb. Jobsøgningsforløbet indeholder en række kurser, som du kan tage, hvor og hvornår du vil. Her får du gennem videoer og inspiration hjælp til jobansøgningen, CV'et, samtalen og meget mere - trin for trin.

 

Klik her og se mere om jobsøgningsforløbet


Arrangementer og kurser

Du har gennem hele forløbet mulighed for at deltage i de arrangementer og kurser, vi tilbyder vores jobsøgende medlemmer. På krifa.dk/kurser kan du se, hvad der sker i dit område. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil booke en personlig samtale med en af vores jobkonsulenter. Du kan booke en samtale med os på Mit Krifa.
Kom godt i gang med jobsøgningen
Vil du gerne komme godt fra start med din jobsøgning? Hør denne podcast og få idéer til, hvordan du kan gribe din jobsøgning an fra start.

Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.