Forside/ Find svar/ Dagpenge/ Krav til dagpengemodtagere
Forside/ .../ Krav til dagpengemodtagere

Krav til dagpengemodtagere

Når du er tilmeldt Jobcentret som jobsøgende, er der nogle lovmæssige krav til dig, som du skal kende. De har nemlig betydning for din ret til dagpenge.Du skal være aktivt jobsøgende og stå til rådighed for arbejdsmarkedet, hvis du ønsker at modtage dagpenge.

Krav til rådighed

For at stå til rådighed er der følgende krav:

 • Du skal være aktivt jobsøgende
 • Du skal være tilmeldt jobcentret
 • Du skal have et aktivt CV på jobnet.dk
 • Du skal kunne starte på et arbejde med én dags varsel
 • Du skal overholde, de aftaler, du har lavet med jobcentret og os – fx møde op til de samtaler, du bliver inviteret til
 • Du skal lave en skriftlig aftale med os om din jobsøgning. Vi kalder det en Jobsøgningsaftale, og det er en del af Min Plan, som ligger på jobnet
 • Du skal deltage i de tilbud og aktiviteter, der indgår i den plan, du har lavet i samarbejdet med jobcentret. Min Plan ligger på jobnet.dk
 • Du skal have fast bopæl i Danmark
 • Du skal registrere dine jobsøgningsaktiviteter på Joblog på jobnet.dk mindst én gang om ugen
 • Du skal uploade mindst én ansøgning hver måned
 • Du skal selv booke de møder, du bliver indkaldt til på a-kassen og jobcentret.

Hvad og hvornår skal du søge?

Du har pligt til at søge arbejde hver uge ud fra den aftale, du har lavet med os om din jobsøgning.

Når du søger arbejde, skal du søge inden for dit fagområde. Hvis der ikke er nok stillinger at søge inden for dit fagområde, skal du også søge uden for dit fagområde. Du skal nemlig søge arbejde, som du umiddelbart kan varetage, eller som du kan varetage efter kort tids oplæring. Du skal søge arbejde på fuld tid, hvis du er fuldtidsforsikret i a-kassen.

Det er et lovkrav, at du accepterer en daglig transporttid på op til tre timer med offentlig transport. Hvis du bor i et udkantsområde, skal du acceptere en længere transporttid, men det vil vi indgå en aftale om, når du kommer til møde hos os.

Når du holder ferie eller bliver syg, skal du registrere det på jobnet.dk. I perioder med ferie eller sygdom er det ikke et krav, at du skal søge arbejde.


Registrering af jobsøgning på joblog

Hvad skal du registrere

Du skal registrere det antal jobsøgninger, der er aftalt i forbindelse med et møde hos os. Det aftalte antal vil fremgå af din jobsøgningsaftale.
Hvis du er i tvivl om, hvor mange jobs du skal søge, kan du finde jobsøgningsaftalen i din Krifa Boks på Mit Krifa. Ellers ring til os på 7227 7227.

Husk det ikke er nok, at du samler sammen og registrerer jobsøgning indimellem i jobloggen. Du skal registrere dine jobs hver uge.

Dine joblogs skal have den rigtige status

Når du registrerer et job i jobloggen, bliver det automatisk oprettet med status ”ikke søgt”. Derfor skal du aktivt give det en anden status (fx ”søgt”). Det gør du i statusbaren under overskriften ”Hvor langt er du med at søge dette job” i jobloggen.

Tilføj en ansøgning mindst én gang om måneden

Hver måned skal du vedhæfte mindst én ansøgning til dine joblogs (eller det antal, der er aftalt i din jobsøgningsaftale). Det gør du nederst i din registrering under punktet ”Ansøgning og CV”, tryk på ”Tilføj ansøgning”.

Få mere hjælp til at registrere dine jobsøgninger

Du kan her finde hjælp og vejledning til at registrere dine jobsøgninger.

See english version of how to use joblog.

Få teknisk support

Tekniske problemer og support til Jobloggen kan du finde på jobnet.dk eller på tlf. 7015 2030.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.