Forside/ Find svar/ Dagpenge/ Dagpengekort
Forside/ .../ Dagpengekort

Dagpengekort

Her finder du det, du skal vide for at få dine dagpenge til tiden fx hvornår du skal sende dit dagpengekort, hvornår du får pengene bliver udbetalt og så kan du selvfølgelig også få hjælp til at udfylde dit dagpengekort.Hvor skal du sende dit kort?

Du skal udfylde dit dagpengekort på Mit Krifa.


Hvornår skal du indsende dit dagpengekort?

Du kan sende dit dagpengekort fra 6. sidste hverdag i den måned, hvor du skal have dagpenge udbetalt. Hvis du vil være sikker på, at dine dagpenge bliver udbetalt den sidste hverdag i måneden, skal skal du sende dit kort senest den 3. sidste hverdag. 

Vi har lavet en kalender til dig, hvor du altid kan holde dig opdateret på de aktuelle datoer - så slipper du selv for regne det ud:

juli 2022

Periode der bliver udbetalt for  1. juli - 31. juli
Kortet for perioden åbner  22. juli
Dine penge udbetales  29. juli
Sidste frist for at indsende dagpengekort,
hvis du skal have penge til tiden 
27. juli

Se fuld kalender

Du skal være opmærksom på, at du skal sende dit dagpengekort senest 1 måned og 10 dage efter den måned, du søger om dagpenge for. Hvis du ikke når det, har du i udgangspunktet mistet retten til den måneds dagpenge.

Vil du have en påmindelse på SMS, kan du tilmelde dig vores gratis SMS-service på Mit Krifa.


Hvornår får du dine dagpenge udbetalt?

Dine dagpenge bliver udbetalt til din NemKonto den sidste hverdag i måneden, hvis du har sendt dit kort ind til tiden.  Hvis du sender dagpengekortet senere, får du din udbetaling to til tre hverdage efter.

Se fristerne for indsendelse af kort.


Tilføj aktiviteter på dit dagpengekort

Hvis du i en måned fx har haft arbejde, været syg eller holdt ferie, skal du skrive det på dit dagpengekort.  

Vi ved godt, at det kan være lidt svært at gennemskue, hvordan du skal gøre. Vi har derfor lavet en video til dig, der forklarer det trin for trin. 

Vi anbefaler, at du ser den, hvis det er første gang, du skal udfylde arbejdstimer eller hvis du bare synes, det er lidt svært.

Guide: Sådan udfylder du dit dagpengekort

For at få udbetalt dine dagpenge, skal du udfylde et dagpengekort på enten Mit Krifa eller på vores app. Dagpengekortet skal udfyldes i slutningen af hver måned, og dagpengene udbetales til din NemKonto.  

Når du udfylder dit dagpengekort, skal du huske:

  1. at registrere alle de løntimer, du har haft i måneden – også selv om du ikke skal have dagpenge for hele måneden,  fx hvis du først har meldt dig ledig midt i måneden eller er gået i arbejde midt i måneden

  2. at registrere de løntimer, som du forventer at have de sidste dage i måneden – dagpengekortet skal nemlig udfyldes før måneden er helt slut. 

Har du efterfølgende brug for at rette timeantallet - fx fordi du har haft flere timer - sender du bare dagpengekortet igen med de nye oplysninger, når måneden er gået. Så retter vi din udbetaling.

 

Oftest stillede spørgsmål

Hvornår skal jeg sende mit dagpengekort?  Se, hvornår dagpengekortet skal udfyldes, for at få dagpengene til tiden. 

Tilmeld dig vores gratis SMS-service. Så får du en SMS, når det er tid til at sende dagpengekortet.  

Du skal tilmelde dig SMS-servicen på Mit Krifa.
Hvornår får jeg mine dagpenge udbetalt?  Dine dagpenge bliver udbetalt til din NemKonto sidste hverdag i måneden, hvis du har udfyldt dit dagpengekort inden for fristen
Hvorfor kan jeg ikke komme til at udfylde mit dagpengekort?   Det skyldes sandsynligvis, at du lige har meldt dig ledig og vi ikke er færdig med at behandle din ansøgning om dagpenge.  

Dagpengekortet kan udfyldes, når du har modtaget svaret på din ansøgning om dagpenge i Krifa Boks. 
Hvordan skal jeg udfylde dagpengekortet? 

Det første spørgsmål på dagpengekortet er: 

’Har du haft arbejde, drevet selvstændig virksomhed, modtaget honorar eller pension, holdt ferie/fri, været syg, eller haft andre aktiviteter?’ 

Hvis du ikke har nogle aktiviteter:  

Klik ’nej’. 

Hvis du har haft aktiviteter:  

Klik ’ja’ og registrer aktiviteten på dagpengekortet. Se videoguide her.

Hvad gør jeg, hvis jeg har skrevet for mange eller få for timer på mit dagpengekort? Så sender du bare dit dagpengekort igen, når måneden er gået.

Hvis du modtager et reguleringsbrev

Efter hver månedsudbetaling sammenligner vi dine oplysninger om arbejde på dagpengekortet med de lønoplysninger, din arbejdsgiver har indberettet til SKAT.

Hvis der er forskel på de oplysninger, du og din arbejdsgiver har oplyst, skriver vi til dig og beder dig forholde dig til forskellen. Hvis du ikke gør noget, ændrer vi automatisk din udbetaling ud fra de oplysninger, din arbejdsgiver har indberettet.

Du skal være opmærksom på, at placeringen af timer og ændringen af udbetalingen kan få betydning for blandt andet dit forbrug af supplerende dagpenge, G-dage, karéns og afkortning.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.