Forside/ Find svar/ Ferie og barsel/ Fravær på job
Forside/ .../ Fravær på job

Fravær på job

Har det sneet så meget, eller hindrer vejret dig på anden måde i at komme på arbejde?

Hvis du ikke kan møde på arbejde på grund af vejret

Hvis du er nødt til at blive hjemme fra arbejde på grund af eksempelvis storm, snestorm, orkan eller andre ekstreme vejrsituationer, så er fraværet for egen regning. Du skal gøre det, der er muligt for at komme på arbejde - ellers kan du risikere at få en opsigelse eller blive bortvist.

Du skal sørge for, at din arbejdsgiver så hurtigt som muligt får besked om, at du ikke kan møde på arbejde på grund af vejrsituationen. Du skal give besked til din arbejdsgiver inden arbejdstidens begyndelse. Du har kun ret til fravær, så længe vejrsituationen hindrer dig i at møde på arbejde - med mindre du har lavet en aftale med din arbejdsgiver om, at du kan holde fri resten af dagen.

Med mindre du har mulighed for at bruge en feriedag, feriefridag eller afspadsering, vil du blive trukket i løn. At myndighederne fraråder al udkørsel betyder ikke, at du kan betragte dagen som en betalt fridag.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.