Forside/ Find svar/ Kurser og uddannelse/ 6 ugers jobrettet uddannelse
Forside/ .../ 6 ugers jobrettet uddannelse

6 ugers jobrettet uddannelse

Hvis du er ledig og modtager dagpenge, er der mulighed for, at du kan deltage i kurser af op til 6 ugers varighed samtidig med, at du får dagpenge. Du skal dog stadig stå til rådighed for formidlet arbejde og være tilmeldt jobcentret.


Godt at vide: Forsøgsordning giver dig ekstra muligheder for uddannelse

  • Normalt skal kurser under ordningen '6 ugers jobrettet uddannelse' ligge inden for de første ni måneder, du er ledig (seks måneder, hvis du er under 25 år)
  • Men i perioden fra den 1. september 2021 til den 31. december 2022 kan du - hvis du ellers opfylder betingelserne - deltage i kurser, selv om du har været ledig i mere end ni måneder (seks måneder, hvis du er under 25 år.

Læs om betingelserne for ordningen her på siden.

For at deltage i et kursus under ordningen '6 ugers jobrettet uddannelse', skal du enten være:

  • Ufaglært
  • Faglært eller
  • Faglært og samtidig har en uddannelse på erhvervsakademi-niveau

Hvis du har en videregående uddannelse, har selvstændig bibeskæftigelse eller fast deltidsarbejde, har du i stedet for mulighed for at søge den regionale uddannelsespulje. Uddannelsespuljen forudsætter ikke en bestemt uddannelsesbaggrund, men retter sig mod områder, hvor der mangler arbejdskraft og er regionalt tilpasset. Hvis du vil vide mere, skal du kontakte dit jobcenter.

 

Praktisk information

Hvis du ønsker at deltage i 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du deltage, når du har været ledig i sammenlagt 5 uger. Enkelte kurser kan til og med den 31. december 2021 påbegyndes med det samme. Kurser, som du kan begynde på fra første ledige dag, er markeret med en * på  den gældende

positivliste for 6 ugers jobrettet uddannelse.

 

Kurserne skal afholdes inden for de første 9 måneders sammenlagt ledighed, hvis du er fyldt 25 år, og inden for de første 6 måneders sammenlagt ledighed, hvis du er under 25 år. OBS! Frem til den 31. december 2022 kan du også deltage på kurserne, selv om du har været ledige i mere end 9 måneder (6 måneder, hvis du er under 25 år) - læs mere om forsøgsordningen.

 

Du sammensætter selv dit kursusforløb på op til 6 uger, men det er en forudsætning at de kurser du vælger er inden for samme erhvervsgruppe. Tilmelding til kurset sker ved at kontakte den skole, du skal gå på. 

 

 

Hvilke uddannelser er der tale om?

Uddannelserne er særligt udvalgt og dækker 17 erhvervsgrupper.

Inden for de 17 erhvervsgrupper kan vælges:

  • Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU).
  • Udvalgte enkeltfagskurser.
  • Enkeltfag eller moduler af akademiuddannelser.
  • Udvalgte kurser i taxikørsel.

Der er flere måder at finde kurserne på. Du kan blandt andet:

NB. Er du i opsigelsesfasen i dit nuværende job og i gang med et kursus kan det i nogle tilfælde fortsættes som 6 ugers jobrettet uddannelse i din ledighedsperiode. Kontakt dit lokale Krifa afdeling for nærmere vejledning.

 

Læs mere om 6 ugers jobrettet uddannelse.

Få styr på jobsøgningen hjemmefra
Med Krifas online jobsøgningsforløb får du hjælp til alle de spørgsmål og udfordringer, som kan dukke op, lige fra du har meldt dig ledig, til du finder drømmejobbet.

Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.