Erhvervsuddannelse for voksne - EUV

Er du fyldt 25 år, og har du nogle års praktisk erfaring inden for et fagligt område, så har du mulighed for at få en erhvervsuddannelse på kortere tid med ordningen Erhvervsuddannelse for voksne (EUV).


Du kan i princippet tage en erhvervsuddannelse uanset din baggrund men du kan få godskrevet relevant erfaring samt kurser og uddannelse, så det i nogle tilfælde kun er et spørgsmål om uger, før du kan stå med dine nye uddannelsespapirer i hånden.

Uanset hvilken branche du vil arbejde i, er EUV vejen til en faglært uddannelse for dig der er fyldt 25 år. Erhvervsskolerne skaber gode forhold målrettet voksne, hvor du møder ligesindede, og hvor der bliver taget godt hånd om eksempelvis ordblindhed, sprogbarriere eller lignende.

EUV henvender sig til dig, der er over 25 år og:

  • ufaglært, der ønsker en erhvervsuddannelse
  • faglært med forældet erhvervsuddannelse, der ønsker at skifte branche
  • faglært med en udenlandsk uddannelse, der ikke direkte kan overføres til en dansk erhvervsuddannelse.

Der gælder de samme krav for optagelse på EUV som på en almindelig erhvervsuddannelse. Det vil sige, at du i udgangspunktet skal have afsluttet folkeskolens afgangsprøve mindst med karakteren 02 i dansk og matematik. Opfylder du ikke disse krav, kan du undersøge dine muligheder for at opkvalificere dig på et af landets voksenuddannelsescentre eller forhøre dig om dine muligheder hos den erhvervsskole, hvor du ønsker at tage uddannelsen.

Tal med os i Krifa om dine muligheder for uddannelse, samt finansiering hvad enten du er dagpengemodtager eller i beskæftigelse.

Du kan også læse mere om de forskellige ordninger herunder.

 

Læs mere om EUV - Erhvervsuddannelse for voksne