Kompetenceudviklingsfonde

Her kan du læse om, hvordan du kan få økonomisk tilskud til at dygtiggøre dig gennem kompetencefonde.


Privat ansat

Er du ansat under en overenskomst, har du eventuelt mulighed for at få tilskud til efteruddannelse fra en kompetencefond.

Formålet med kompetencefonde er at give virksomheder og medarbejdere mulighed for at søge penge til efteruddannelse, så medarbejderne bevarer og styrker deres jobmuligheder på arbejdsmarkedet.

Der er forskellige kompetencefonde, du kan benytte dig af, alt afhængig af hvilken overenskomst du er ansat under. Din arbejdsgiver har kendskab til, hvilke kompetencefonde der konkret gælder for medarbejderne i jeres virksomhed. Så spørg din arbejdsgiver, hvis du er interesseret i at høre mere om dine muligheder.
 
Fondene administreres lidt forskelligt, så vi anbefaler, at du læser mere på de enkelte fondes hjemmeside og følger deres vejledning. Du har også mulighed for at kontakte fondene pr. telefon.

Offentligt ansat

Som offentlig ansat har du også mulighed for at søge støtte til uddannelse, så du kan blive opkvalificeret og bedre til at løse dine arbejdsopgaver.

Nedenfor kan du se, hvilke kompetencefonde, der gælder hvis du er ansat i kommune, region eller i staten. Alle kompetencefonde har en liste over, hvilke uddannelser de giver tilskud til.
Fondene dækker kun tilskud til kursusafgift, materialer (ikke elektroniske) og transport. Det betyder, at du ikke kan søge om løn via kompetencefondene.


Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Du har også muligheden for at få en jobskifte og karrieresamtale med en af vores konsulenter – det er et tilbud til dig, der går med overvejelser om at skrifte job, efteruddanne dig eller skifte kurs i dit arbejdsliv. Det er et tilbud til dig, der er medlem af Krifa Fagforening.

Få mere arbejdslyst

Som medlem af Krifa Fagforening har du ubegrænset adgang til samtaler om bedre arbejdslyst – vores arbejdslivskonsulenter står altid klar til at hjælpe dig.