Forside/ Find svar/ Sygdom og arbejdsskade/ Jobafklaringsforløb
Forside/ .../ Jobafklaringsforløb

Jobafklaringsforløb

Hvis du ikke kan få forlænget dine sygedagpenge og fortsat ikke kan arbejde pga. sygdom, har du ret til et jobafklaringsforløb. Det kan du læse mere om her på siden.Hvad er et jobafklaringsforløb?

Et jobafklaringsforløb er tilpasset din situation. Det kan bestå af mange forskellige tilbud inden for social-behandlings-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Formålet er at forbedre din arbejdsevne,så du på sigt kan komme i beskæftigelse eller uddannelse.

Kommunen kan tildele jobafklaringsforløb i op til to år ad gangen, men det er muligt at få flere forløb. På den måde sikres det, at du ikke ender i en situation uden forsørgelse, så længe du fortsat er uarbejdsdygtig pga. sygdom.

Under jobafklaringsforløbet får du en koordinerende sagsbehandler, som vil være din gennemgående kontaktperson i forløbet. Sagsbehandleren skal varetage den løbende opfølgning og sikre, at indsatsen gennemføres som planlagt, og evt. justeres undervejs i forløbet.


Ressourceforløbsydelse

Du vil under jobafklaringsforløbet modtage ressourceforløbsydelse. Beløbet svarer til kontanthjælpssatsen for forsørgere/ikke-forsørgere over 30 år, og den er uafhængig af formue og ægtefælles indkomst.

Som forsørger vil du få 14.993 kr. om måneden, og Ikke-forsørgere vil få 11.282 kr. om måneden.

Hvis du har andre indtægter, fratrækkes disse som udgangspunkt i ressourceforløbsydelsen. Det gælder også løbende udbetalinger fra en forsikring, som dækker tab af erhvervsevne.

Læs mere om ressourceforløb.


Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.