Forside/ .../ Ressourceforløb

Ressourceforløb

Et ressourceforløb har til formål at udvikle din arbejds- og uddannelsesevne. Det kan bestå af forskellige tilbud inden for social-, behandlings-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Bliv klogere på det her på siden.


Hvad er et ressourceforløb?

Et ressourceforløb er tilpasset din situation. Det kan bestå af mange forskellige tilbud inden for social-, behandlings-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet. Formålet er, at din evne til at arbejde skal udvikles, så du på et tidspunkt kan forsørge dig selv. Et ressourceforløb skal vare mindst et år, og det må højst vare fem år. Nogle gange kan du få flere forløb.

  • Hvis du er under 40 år, vil du som udgangspunkt ikke kunne få førtidspension. Så bliver du i stedet tilbudt et ressourceforløb.
  • Hvis du er over 40 år, skal du som udgangspunkt deltage i ét ressourceforløb, før du kan få førtidspension.

Under ressourceforløbet har du en gennemgående koordinerende sagsbehandler. Vedkommende koordinerer dit forløb og sørger for, at der er styr på alting med lovgivningen og i de forskellige sektorer, der vedrører din situation.


Hvem bevilger et ressourceforløb?

Kommunens rehabiliteringsteam er de første, der tager stilling til din sag. Det foregår på et møde sammen med dig og din sagsbehandler. Teamet laver en indstilling til, om du får tilkendt førtidspension, et fleksjob eller et ressourceforløb. Det er kommunen, som får rehabiliteringsteamets indstilling, og det er kommunen, der bestemmer, om du får tilbudt det ene eller det andet.


Ressourceforløbsydelse

Du vil under ressourceforløbet modtage ressourceforløbsydelse. Beløbet svarer til kontanthjælpssatsen for forsørgere/ikke forsørgere over 30 år, og den er uafhængig af formue og ægtefælles indkomst.

Som forsørger vil du få 14.993 kr./md. Ikke-forsørgere vil få 11.282 kr./md.

Hvis du har andre indtægter, fratrækkes disse som udgangspunkt i ressourceforløbsydelsen. Det gælder også løbende udbetalinger fra en forsikring, som dækker tab af erhvervsevne.

I visse tilfælde kan du få ressourceforløbsydelse svarende til din hidtidige ydelse:

  • Får du sygedagpenge inden ressourceforløbet, svarer ressourceforløbsydelsen til dine sygedagpenge, så længe du er berettiget til sygedagpenge. Når du ikke længere har ret til sygedagpenge, får du som ressourceforløbsydelse udbetalt et beløb, der svarer til kontanthjælp.
  • Får du ledighedsydelse forud for, at du er visiteret til ressourceforløbet, svarer ressourceforløbsydelsen til din hidtidige ledighedsydelse.
  • Får du førtidspension forud for ressourceforløbet, fortsætter du med at modtage din førtidspension

Fandt du, det du søgte?
Ja
Nej
Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?
Ja
Nej

Mange tak for din tilbagemelding.

Vi arbejder hele tiden på at gøre krifa.dk bedre, og vi er glade for, at du tog dig tid til at svare os.

Du kan altid benytte dig af vores søgefunktion her på hjemmesiden. Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os her.