Kolleger
Dine kolleger er vigtige for din livsglæde og din arbejdslyst. Et godt kollegaskab er præget af tillidsfulde relationer og et værdifuldt socialt og fagligt samspil.
I videoen herunder får du en kort intro til, hvad kolleger betyder for arbejdslysten.
Vidste du at...
- Jo mere man som medarbejder føler sig som en del af det kollegiale fællesskab på arbejdspladsen, desto mere vil man typisk have en oplevelse af god arbejdslyst
- Gode kolleger betyder mere for vores generelle livstilfredshed, end de betyder for vores glæde ved at gå på arbejde
- Medarbejdere i den offentlige sektor er gladere for deres kolleger end medarbejdere i den private sektor
- 61 procent af lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked har en oplevelse af, at deres kolleger får dem til at præstere bedre på jobbet
Inspiration
Dyrk de gode relationer og styrk dit fokus på kerneopgaven
Det gode arbejdsfællesskab er kendetegnet ved en høj grad af tillid, samarbejde og retfærdighed og har sit hovedfokus på kerneopgaven. Men hvad betyder det for fremtidens arbejdsfællesskaber, og hvordan kan man arbejde med den sociale kapital og det gode arbejdsfællesskab på arbejdspladsen?
Storrumskontoret styrker muligheden for fagligt samspil
Fire ud af ti, der arbejder på kontor, arbejder i storrumskontorer. Det øger muligheden for samarbejde og fagligt samspil, men skaber også forstyrrelser og afbrydelser.
Roller i arbejdsfællesskabet
Som medlemmer af en organisation eller arbejdsplads stempler vi først og fremmest ind som organisationsmedlemmer og kun i mindre grad som fagpersoner eller privatpersoner. Så hvilke roller har vi og de andre i arbejdsfællesskabet?
Kurser og webinarer
Samtaler
Vi er eksperter i at forbedre din arbejdslyst, afklare dine kompetencer, hjælpe dig med jobskifte eller få dig i arbejde, hvis du er opsagt. Uanset hvad, så sætter vi dit arbejdsliv under lup – vi ved nemlig, hvor meget dit arbejdsliv påvirker hele dit liv. Book en samtale i dag – og mærk forskellen med det samme.
Få gode råd og hjælp, når arbejdslivet gør ondt. Du får konkrete redskaber til at håndtere fx stress, dårlig ledelse og andre problemer på jobbet, hvor regler og paragraffer ikke slår til.
Værktøjer
Sæt spot på samarbejdet
Vi møder mange forskellige personer og fagligheder i vores arbejdsliv. I e-bogen er der en lang række øvelser, som alle har det til fælles, at de hjælper til en dialog om det gode samarbejde.
Fokusér på det, der er vigtigt
Brug de 7 faktorer i god arbejdslyst som udgangspunkt for snakken mellem leder og medarbejder, for eksempel ved MU-samtalen. Dialoghjulet gør det let at fokusere på det, der betyder mest for den enkelte
Mål arbejdslysten
Arbejdslyst kan måles! GAIS, God Arbejdslyst Indeks Score, er et værktøj, som sætter tal på arbejdslysten for den enkelte medarbejder eller hele teamet. GAIS er forskningsbaseret, måler arbejdslysten ud fra de 7 faktorer og giver forslag til, hvordan den kan forbedres.
Rapporter og analyser
Kollega Indeks 2020
I denne undersøgelse og tilhørende rapport har vi sat særligt fokus på kollegernes betydning for den enkeltes trivsel og arbejdslyst. Det har givet os et unikt indblik i forskellige perspektiver på arbejdsfællesskabet og dets betydning for arbejdslysten.
Mening i arbejdslivet
I denne rapport kigger vi nærmere på mening i arbejdslivet. I rapporten belyses, hvilke dimensioner mening i arbejdslivet består af og hvordan mening bidrager til den gode arbejdslyst for medarbejderne på det danske arbejdsmarked.
Jobtryghed - undersøgelse af danskernes jobtryghed
Danskerne oplever generelt stor tryghed i jobbet. Men arbejdsmarkedet er under hastig forandring i disse år og mange af de jobs, som vi kender i dag vil forsvinde i løbet af de kommende år. Vi har taget temperaturen på lønmodtagernes oplevelse af tryghed i jobbet og på deres indstilling til omstilling på et arbejdsmarked under hastig forandring.