Medbestemmelse
Når du oplever medbestemmelse på jobbet, kan det mærkes på din arbejdslyst. Medbestemmelse handler om indflydelse og muligheden for selv at tilrettelægge dine arbejdsopgaver. Det handler også om din oplevelse af balancen mellem frihed og kontrol.
I videoen herunder får du en kort intro til, hvad medbestemmelse betyder for arbejdslysten.
Vidste du at...
- Jo mere medarbejderne oplever at have medbestemmelse, jo højere er deres gennemsnitlige oplevelse af arbejdslyst
- Halvdelen af lønmodtagerne i Danmark oplever i meget høj grad, at de har indflydelse på udførelsen af deres daglige arbejdsopgave
- Kun 6 procent af medarbejderne på danske arbejdspladser har en oplevelse af i meget høj grad at have indflydelse på organisationens langsigtede strategi
- Medarbejdere i den private sektor oplever i højere grad end medarbejdere i det offentlige at have medbestemmelse på deres arbejde
EVENT "Medbestemmelse - frihed eller forbandelse"
Inspiration
Når ledelse skaber arbejdslyst
Hvad er det for en type ledelse, der fremmer arbejdslysten hos danske medarbejdere? Denne rapport bygger på en stor undersøgelse af fire ledelsesdimensioner, der er helt centrale for at skabe arbejdslyst hos danske medarbejdere.
Hvad får lederen til at trives?
Tallene fra God Arbejdslyst Indeks viser, at lederne har højere arbejdslyst end deres medarbejdere – og at de samtidig er mere tilfredse med livet generelt. Men hvad er det, der driver chefens arbejdslyst?
Ingen dårlige ledere her
Ville du ansætte din egen leder? Det kan for mange medarbejdere være et spørgsmål, det kan være svært at svare på. Men sådan er det ikke på en konsulentvirksomhed i Aarhus.
Kurser og webinarer
Samtaler
Samtale om bedre arbejdslyst
Der er især syv faktorer, der er vigtige for arbejdslysten. Få sparring til, hvordan du kan forbedre de faktorer, der er vigtige for dig. Du kan også få målt din arbejdslyst og sammenligne den med arbejdslysten hos danske lønmodtagere.
Book samtaleVærktøjer
Stil de rigtige spørgsmål
Få inspiration til, hvordan I som leder og medarbejder kan tale om det, der betyder noget for arbejdslysten. Krifas samtalekort giver forslag til spørgsmål, så I kommer omkring alle de faktorer, der er vigtige for trivsel i arbejdslivet.
Fokusér på det, der er vigtigt
Brug de 7 faktorer i god arbejdslyst som udgangspunkt for snakken mellem leder og medarbejder, for eksempel ved MU-samtalen. Dialoghjulet gør det let at fokusere på det, der betyder mest for den enkelte.
Mål arbejdslysten
Arbejdslyst kan måles! GAIS, God Arbejdslyst Indeks Score, er et værktøj, som sætter tal på arbejdslysten for den enkelte medarbejder eller hele teamet. GAIS er forskningsbaseret, måler arbejdslysten ud fra de 7 faktorer og giver forslag til, hvordan den kan forbedres.
Rapporter og analyser
Kollega Indeks 2020
I denne undersøgelse og tilhørende rapport har vi sat særligt fokus på kollegernes betydning for den enkeltes trivsel og arbejdslyst. Det har givet os et unikt indblik i forskellige perspektiver på arbejdsfællesskabet og dets betydning for arbejdslysten.
Meningsmåling om MU-samtalen
Langt de fleste arbejdspladser holder MU-samtaler, men det halter med dens værdi og fokus på systematisk opfølgning. Det viser en undersøgelse fra efteråret 2018, som Krifa har fået foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danskere i beskæftigelse.
Jobtryghed - undersøgelse af danskernes jobtryghed
Danskerne oplever generelt stor tryghed i jobbet. Men arbejdsmarkedet er under hastig forandring i disse år og mange af de jobs, som vi kender i dag vil forsvinde i løbet af de kommende år. Vi har taget temperaturen på lønmodtagernes oplevelse af tryghed i jobbet og på deres indstilling til omstilling på et arbejdsmarked under hastig forandring.