Mestring
Når du oplever mestring, har du en følelse af, at du behersker de udfordringer, du møder i løbet af din arbejdsdag. Det er vigtigt for din arbejdslyst, at dine arbejdsopgaver passer til dine kompetencer, og at du har mulighed for at udvikle dig.
I videoen herunder får du en kort intro til, hvad mestring betyder for arbejdslysten.
Tre dimensioner af mestring
Inspiration
Højere mestring når du tror på dig selv
Når du selv og andre tror på dine evner til at præstere, så højner du både din faglige, personlige og sociale mestring.
Dit tankesæt har betydning for din mestring
Med et udviklende mindset har du større sandsynlighed for at lykkes. Du kan udvikle både et fastlåst og et udviklende tankesæt – alt efter hvad du lader dig styre af.
Manglende mestring dræber arbejdsglæden
I en tid hvor både ledere og medarbejdere hyppigere skal håndtere nye opgaver og opdatere deres kompetencer, har det aldrig været vigtigere at arbejde målrettet med begrebet mestring.
Samtaler
Samtale om bedre arbejdslyst
Vi er eksperter i at forbedre din arbejdslyst, afklare dine kompetencer, hjælpe dig med jobskifte eller få dig i arbejde, hvis du er opsagt. Uanset hvad, så sætter vi dit arbejdsliv under lup – vi ved nemlig, hvor meget dit arbejdsliv påvirker hele dit liv. Book en samtale i dag – og mærk forskellen med det samme.
Trivselssamtale
Få gode råd og hjælp, når arbejdslivet gør ondt. Du får konkrete redskaber til at håndtere fx stress, dårlig ledelse og andre problemer på jobbet, hvor regler og paragraffer ikke slår til.
Værktøjer
Styrk dine kompetencer med Mestringshjulet
Mestringshjulet er et værktøj til at komme hele vejen rundt om dine kompetencer og finde ud af, hvordan du kan øge din mestring i arbejdet.
Stil de rigtige spørgsmål
Få inspiration til, hvordan I som leder og medarbejder kan tale om det, der betyder noget for arbejdslysten. Krifas samtalekort giver forslag til spørgsmål, så I kommer omkring alle de faktorer, der er vigtige for trivsel i arbejdslivet.
Fokusér på det, der er vigtigt
Brug de 7 faktorer i god arbejdslyst som udgangspunkt for snakken mellem leder og medarbejder, for eksempel ved MU-samtalen. Dialoghjulet gør det let at fokusere på det, der betyder mest for den enkelte.
Sæt tal og mål på arbejdslysten
Arbejdslyst kan måles! GAIS, God Arbejdslyst Indeks Score, er et værktøj, som sætter tal på arbejdslysten for den enkelte medarbejder eller hele teamet. GAIS er forskningsbaseret, måler arbejdslysten ud fra de 7 faktorer og giver forslag til, hvordan den kan forbedres.
Rapporter og analyser
God Arbejdslyst Indeks 2018
I God Arbejdslyst Indeks 2018 zoomer vi ind på danskernes oplevelse af mestring i arbejdslivet. I rapporten har vi defineret tre forskellige dimensioner af mestring; den faglige mestring, den personlige mestring og den sociale mestring. Vores undersøgelse viser, at danskerne generelt har en oplevelse af at være gode til det, de arbejder med, og de mener også, at det er vigtigt at være god til det, de arbejder med.
Meningsmåling om MU-samtalen
Langt de fleste arbejdspladser holder MU-samtaler, men det halter med dens værdi og fokus på systematisk opfølgning. Det viser en undersøgelse fra efteråret 2018, som Krifa har fået foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danskere i beskæftigelse.
Lederundersøgelse: Mestring - og livslang læring
God ledelse handler i høj grad om at styrke trivslen blandt medarbejderne. Vi bliver både gladere og mere effektive af at have det godt i arbejdslivet – og høj trivsel handler især om oplevelsen af at have de rigtige kompetencer. Derfor kan danske ledere med fordel sætte mere fokus på efteruddannelse.