Resultater
Det har betydning for din arbejdslyst, at du véd, hvad du skal nå i løbet af din arbejdsdag og kan se konkrete resultater af dit arbejde. Det handler om klare mål og oplevelsen af, at du udretter noget.
I videoen herunder får du en kort intro til, hvad resultater betyder for arbejdslysten.
Vidste du at...
- Oplevelsen af at opnå resultater i løbet af arbejdsdagen, er med til at øge den enkeltes oplevelse af god arbejdslyst
- Medarbejdere i den private sektor kan bedre se resultatet af deres arbejde end medarbejdere i det offentlige
- Medarbejdere i små virksomheder kan bedre se resultatet af deres arbejde end medarbejdere i store virksomheder
- Unge medarbejdere (18- 29 år) og medarbejdere over 60 år vurderer i højere grad end resten af arbejdsstyrken, at de kan se resultatet af deres arbejde
Inspiration
Et blik på resultaterne
Vi vil gerne give dig som læser det bedste overblik på alle rapportens resultater. Derfor får du her en lille teaser, der kan vække nysgerrigheden. Vi håber, at du vil benytte overblikket til at blive klogere på de emner, der interesserer dig.
Arbejdslysten stiger i takt med resultaterne
Gennem fælles indsats, medbestemmelse og koordinering bliver store projekter og delmål til tydelige resultater for ingeniørvirksomheden ÅF Buildings.
Arbejdslyst og motivation - hvad kan vi lære fra sportens verden?
Når man skal forstå, hvad der driver arbejdslysten på de danske arbejdspladser, kan det give god mening at drage en parallel til sportens verden. Der er nemlig klare læringspunkter, vi kan overføre fra sportens verden til at skabe større arbejdslyst på de danske arbejdspladser.
Kurser og webinarer
Samtaler
Samtale om bedre arbejdslyst
Der er især syv faktorer, der er vigtige for arbejdslysten. Få sparring til, hvordan du kan forbedre de faktorer, der er vigtige for dig. Du kan også få målt din arbejdslyst og sammenligne den med arbejdslysten hos danske lønmodtagere.
Book samtaleVærktøjer
Få inspiration til, hvordan I som leder og medarbejder kan tale om det, der betyder noget for arbejdslysten. Krifas samtalekort giver forslag til spørgsmål, så I kommer omkring alle de faktorer, der er vigtige for trivsel i arbejdslivet.
Brug de 7 faktorer i god arbejdslyst som udgangspunkt for snakken mellem leder og medarbejder, for eksempel ved MU-samtalen. Dialoghjulet gør det let at fokusere på det, der betyder mest for den enkelte.
Arbejdslyst kan måles! GAIS, God Arbejdslyst Indeks Score, er et værktøj, som sætter tal på arbejdslysten for den enkelte medarbejder eller hele teamet. GAIS er forskningsbaseret, måler arbejdslysten ud fra de 7 faktorer og giver forslag til, hvordan den kan forbedres.
Rapporter og analyser
I God Arbejdslyst Indeks 2018 zoomer vi ind på danskernes oplevelse af mestring i arbejdslivet. I rapporten har vi defineret tre forskellige dimensioner af mestring; den faglige mestring, den personlige mestring og den sociale mestring. Vores undersøgelse viser, at danskerne generelt har en oplevelse af at være gode til det, de arbejder med, og de mener også, at det er vigtigt at være god til det, de arbejder med.
Langt de fleste arbejdspladser holder MU-samtaler, men det halter med dens værdi og fokus på systematisk opfølgning. Det viser en undersøgelse fra efteråret 2018, som Krifa har fået foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danskere i beskæftigelse.