Forside/ .../ Mestringsskema

Overvejer du efteruddannelse?

Find ud af, hvilken uddannelse, der er den rigtige for dig, og bliv klogere på hvordan du kommer i gang. Mestringsskemaet hjælper dig på vej.

At du trives og har det godt på dit arbejde, afhænger af flere faktorer. Noget af det, vi ved, der er vigtigt, er mestring. Mestring er, når du oplever at have det, der skal til, for at løse dine opgaver og være dygtig til dem. Her kan efteruddannelse komme ind i billedet, hvis der er noget, du kunne tænke dig at blive bedre til.

Mestringsskemaet kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad du gerne vil blive bedre til, og hvordan du finder en efteruddannelse eller kursus, som passer til dig.

Sådan bruger du mestringsskemaet

Vi anbefaler, at du bruger mestringsskemaet som en guide. Skemaet er opbygget som et spørgeskema, som guider dig til at reflektere over, hvor godt du mestrer dine nuværende opgaver, og hvilke opgaver og kompetencer, som du gerne vil udvikle. Du kan vælge at lavet skemaet sammen med din chef eller tage det med til jeres næste samtale – og på den måde bruge det som afsæt til en snak om dine muligheder for efteruddannelse. Værktøjet er også oplagt at bruge som afsæt for en MUS-samtale.

Få mere inspiration til efteruddannelse

Der er tre sider af det at mestre arbejdet. Du kan udvikle dine faglige, men også dine sociale og personlige sider. Vi guider dig gennem øvelser og refleksioner med det formål at vise dig hvordan. Tilmeld dig onlinekurset - så er du allerede i gang.

Jo mere en virksomhed investerer i dens medarbejdere, jo længere bliver de. Fremtidens medarbejdere jagter ikke pensionsordninger, men udvikling, mening og værdi, siger fremtidsforsker Anne Skare Nielsen. 

Danmarks bedste arbejdsplads har flere gange været Middelfart Sparekasse. HR-direktøren her hed Herbert Sørensen, og her giver han dig råd og redskaber til en god MUS-samtale.