Forside/ God arbejdslyst/ Videncenter for God Arbejdslyst/ 5 podcasts om God Arbejdslyst
Forside/ .../ 5 podcasts om God Arbejdslyst

5 podcasts om God Arbejdslyst

Denne podcast-serie handler om danskernes arbejdslyst anno 2016. Med udgangspunkt i God Arbejdslyst Indeks 2016 tager episoderne fat i de vigtigste aspekter af et godt arbejdsliv.

Episode 1: Introduktion til god arbejdslyst

Vi møder i dag Krifas formand, Søren Fibiger Olesen og Institut for Lykkeforsknings direktør, Meik Wiking.  Søren Fibiger Olesen fortæller om, hvad vi kan lære om trivsel i jobbet, og Meik Wiking sætter fokus på begrebet mening i arbejdslivet. Lyt med, og bliv inspireret ift. din egen arbejdslyst. 

Episode 2: Mening i arbejdslivet

Her sætter vi fokus på mening. God Arbejdslyst Indeks viser, at mening er den faktor, der har allerstørst betydning for vores arbejdslyst. Samtidig viser undersøgelsen en tydelig sammenhæng mellem et meningsfuldt arbejde og høj motivation i hverdagen. Men hvad kendetegner egentligt et meningsfyldt arbejde, og hvad kan vi i praksis gøre for at fremme det? Hør erhvervspsykolog og Ph.d. Mads Lindholm folde begrebet ud. Skoleleder Morten Fjord fra Kolind Centralskole fortæller bagefter, hvad de har gjort i praksis for at skabe en meningsfuld vision og motivere alle mod et fælles mål. Hør om deres ’pagt’ og mottoet ’alle vil lykkes’ og bliv inspireret til, hvilke meningsfulde tiltag du kan igangsætte på din arbejdsplads.

Episode 3: Mestring

Denne podcast sætter fokus på mestring. Efter faktoren mening har mestring størst effekt på vores samlede arbejdslyst. At mestre sit arbejde handler både om at føle sig kompetent, gøre det, man er god til og opleve udvikling og vækst. Lyt med, når professor Lene Tanggaard Pedersen fortæller om, hvordan vi hver især bliver så dygtige som muligt gennem effektiv læring. Hør også kunstneren og konsulenten Asger Steenholdt forklare, hvorfor og hvordan han konstant søger at udvikle sig og lære nyt – i spændingen mellem det kendte og ukendte.

Episode 4: Balance

Vi møder ledelsesrådgiver og stifter af tænketanken CBAF (center for balance og familieliv), Helle Rosdahl Lund. Hun tager fat om balance, som er en af de faktorer i God Arbejdslyst Indeks, hvor danskerne klarer sig mindre godt. Helle dykker ned i et særlig interessant resultat, nemlig at lykken ikke nødvendigvis er en 37 timers arbejdsuge. Faktisk viser Indekset, at danskere, der netop arbejder 37 timer har lavere arbejdslyst end både de, der arbejder mere og mindre.

Episode 5: Kontrol er godt – tillid er billigere

Vi møder Gert Tinggard Svendsen, som er en at landets førende forskere indenfor tillid. Tillid er en afgørende ingrediens i vores relationer på jobbet, uanset om det er til vores nærmeste leder eller vores kolleger. Der er en klar sammenhæng mellem den enkeltes arbejdslyst og graden af tillid til ledere og kollegaer.

Vi har +100 podcasts
Vores podcasts er for alle - om du er medlem eller ej.

Følg Krifa Podcast på Spotify Følg Krifa Podcast på Apple Podcasts