asfaltvej med 2018
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Gør 2018 til dit bedste år i dit arbejdsliv - Få gode råd her!
Forside/ .../ Gør 2018 til dit bedste år i dit arbejdsliv - Få gode råd her!

Sådan gør du 2018 til det bedste år i dit arbejdsliv

Starten på det nye år giver anledning til at give dit arbejdsliv et servicetjek. Er du på rette vej, eller skal der noget andet til for, at 2018 bliver det bedste år i dit arbejdsliv?
Ikon artikel
Journalist
Helle Raskgaard

Tag et tilbagekig på 2017. Brug din kalender, så du får det hele med. Skriv så dine succeser ned og klap dig selv på skulderen for alt det gode. Skriv også de ting ned, som gik knap så godt, og her skal du ud for hver ting så skrive, hvad du lærte af det. Til sidst skal du tegne en vippe, hvorpå du balancerer arbejdsliv på den ene side og fritid/familieliv på den anden.

Er vippen ikke i balance, får du et hint om, hvad du skal være opmærksom på i 2018.

Find ud af, hvad du ønsker dig
Hvis nu den polstrede, hvidskæggede og rødklædte herre fra nord kunne komme med en julegave til dit arbejdsliv – hvad ville du så ønske dig? Kig på dine 2017-noter og overvej så, om det kunne være: Mere ansvar i dit nuværende job, et tilsvarende job i en anden virksomhed, et brancheskifte, en ny uddannelse, barsel, mere i løn, mere tid til fritidsinteresser og familie – eller hvad er dit ønske?
Husk også at overveje, om du er tro mod dig selv og dine værdier, siger Erik Hougaard, der er stresskonsulent i Krifa og fortsætter:

- Vi kan let blive viklet ind i en hverdag, hvor vi kommer længere og længere væk fra det, som er vigtigt for os. Det skaber en ubalance i vores liv, som kan føre til stress og mistrivsel. Så stop op og mærk, om du er i balance med dig selv. Er du ikke det, så bliv bevidst om dine værdier og hvilke valg og prioriteringer, der er nødvendige for et 2018 i balance med dig selv.

Accepter tingene - eller gør noget for at ændre dem
Nu ved du, hvad du ønsker dig. Og det kun dig selv, der kan skaffe dig det. 

Bente Fischer-Nielsen, som er jobtrivselskonsulent i Krifa, kommer med følgende råd:


Du skal finde ud af:

• Hvad du selv kan gøre noget ved – find ud af, hvilke handlemuligheder, du har.
• Hvor du skal inddrage andre – find ud af hvem, der kan have indflydelse, og hvordan du kan påvirke dem.
• Hvad du skal sige pyt til – hvis ikke det kan ændres, så må du trykke på pyt-knappen og acceptere situationen.

Del ændringen op i overskuelige bidder
Hvis du ikke vil acceptere tingenes tilstand, skal du gøre noget. Måske kender du udtrykket, at man faktisk godt kan spise en elefant – man skal bare tage en bid ad gangen.

Bente Fischer-Nielsen anbefaler, at du bruger en måltrappe til at opnå den ændring, du ønsker dig. Du tegner bare en trappe og skriver målet ved det øverste trin. Så bestemmer du selv, hvor mange trin, der skal være på trappen. Ud for hvert trin skriver du et delmål, der skal til for, at du når målet.

Vi er her for dig
Hvis du har brug for sparring til at finde ud af, hvad der er det rigtige for dig i 2018, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder både karrieresamtaler, jobtrivselssamtaler og meget andet.

God arbejdslyst i 2018!


Bliv medlem af Krifa Plus og få ubegrænsede  karrieresamtaler - det viser retningen
Du kan få professionel hjælp til din karriere af vores dygtige karrierekonsulenter
Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar