Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Hvordan så danskernes arbejdslyst ud i 2016?
Forside/ .../ Hvordan så danskernes arbejdslyst ud i 2016?
Danskernes arbejdslyst i 2016

Danskernes arbejdslyst i 2016

Disse podcast-episoder er en serie af fem, der omhandler danskernes arbejdslyst anno 2016.

Mening topper igen

Krifa har sammen med Gallup og Institut for Lykkeforskning undersøgt danskernes arbejdslyst. Den 13. maj offentliggør vi resultaterne fra undersøgelsen i rapporten, “God Arbejdslyst Indeks 2016”. I denne podcast-serie vil vi være med til at præsentere undersøgelsen, samt dykke ned i nogle af de væsentligste resultater.

Vi møder i dag Krifas formand, Søren Fibiger Olesen og Institut for Lykkeforsknings direktør, Meik Wiking. Søren Fibiger Olesen fortæller om, hvad vi kan lære om trivsel i jobbet, og Meik Wiking sætter fokus på begrebet mening i arbejdslivet.

Lyt med, og bliv inspireret ift. din egen arbejdslyst!

Konsulent: Peter Høst


Mestring og løn er de nye drenge i klassen

Ifølge God Arbejdslyst Indeks undersøgelsen er mening faktisk den faktor, der har størst betydning for vores arbejdslyst. Samtidig viser undersøgelsen en tydelig sammenhæng mellem et meningsfuldt arbejde og høj motivation i hverdagen. Men hvad kendetegner egentligt et meningsfyldt arbejde? Hvorfor er det så vigtigt for os danskere? Og hvad kan vi i praksis gøre for at fremme det?

Hør erhvervspsykolog og Ph.d. Mads Lindholm folde begrebet ud og forklare, hvorfor det er så vigtigt at opleve, at man lykkes som menneske. Skoleleder Morten Fjord fra Kolind Centralskole fortæller bagefter, hvad de har gjort i praksis for at skabe en meningsfuld vision og motivere alle mod et fælles mål. 

Hør om deres ’pagt’ og mottoet ’alle vil lykkes’ og bliv inspireret til ,hvilke meningsfulde tiltag du kan igangsætte på din arbejdsplads.

Konsulent: Thomas Munk-Osmundsen

Motivationens hemmelige opskrift

Efter faktoren ‘mening’, har ‘mestring’ størst effekt på vores samlede arbejdslyst- og glæde. At mestre sit arbejde handler både om at føle sig kompetent, gøre det man er god til og opleve udvikling og vækst. 

Lyt med når jeg taler med Professor Lene Tanggaard Pedersen om, hvordan vi hver især bliver så dygtige som muligt gennem effektiv læring. 

Hør også kunstneren og konsulenten Asger Steenholdt forklare, hvorfor og hvordan han konstant søger at udvikle sig og lære nyt – i spændingen mellem det kendte og ukendte.

 

Konsulent: Thomas Munk-Osmundsen

Tillid er godt. Punktum

Denne podcast-episode er den fjerde i en serie af fem, der handler om danskernes arbejdslyst. Vi møder i denne podcast ledelsesrådgiver og stifter af tænketanken CBAF – Center for Balance og Familieliv – Helle Rosdahl Lund.

Vi vil i denne podcast præsentere og udfolde faktoren balance og dykke ned i et særlig interessant resultat, nemlig at lykken ikke nødvendigvis er en 37 timers arbejdsuge. Faktisk viser undersøgelsen, at danskere, der netop arbejder 37 timer, har lavere arbejdslyst end både de, der arbejder mere og mindre.

Du kan læse mere om undersøgelsen her

Konsulent: Jacob Fabricius

Styrk arbejdslysten

Vi møder i denne podcast Gert Tinggard Svendsen, som er en at landets førende forskere indenfor tillid. Tillid er en afgørende ingrediens i vores relationer på jobbet, uanset om det er til vores nærmeste leder eller vores kolleger. På det danske arbejdsmarked viser der sig en klar sammenhæng mellem den enkeltes arbejdslyst og graden af tillid til ledere og kollegaer.

God Arbejdslyst Indeks 2016 viser, at tilliden til vores ledere hænger sammen med en række ledelsesfaktorer, der kan opdeles i to dimensioner. En faglig og en social dimension. For det
første har vi højere tillid til vores nærmeste leder, når vi oplever, at vedkommende er dygtig og faglig kompetent. En leder, som ved, hvad hun gør, er en rollemodel, og er således samtidig en, der indgyder tillid. Men faglighed alene skaber ikke tillid. Den må også bygge på den sociale dimension. Et godt forhold mellem lederen og medarbejderen, der bygger på forståelse og anerkendelse er derfor også vigtigt.

Denne forståelse kan fremmes gennem regelmæssige møder. For at styrke tilliden på arbejdspladsen fremhæver Gert Tinggaard Svendsen, at det er vigtigt med møder, hvor medarbejder og leder regelmæssigt mødes i samme rum. Her er der større sandsynlighed for, at der tages hensyn til hinandens opgaver i de projekter, man er fælles om. Møderne kan nemlig fungere som et rum, hvor eventuelle problemer eller manglende hensyn kan adresseres. Derudover bør antallet til disse møder ikke være for stor. Des større gruppe, des lettere er det for den enkelte at ‘gemme sig’ og køre på frihjul.

Læs mere God Arbejdslyst Indeks 2016

Konsulent: Ulrik Skovgaard

Vi har +100 podcasts
Vores podcasts er for alle - om du er medlem eller ej.

Følg Krifa Podcast på Spotify Følg Krifa Podcast på Apple Podcasts


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse