Kvinde drikker kaffe
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Distancen til arbejdet giver ikke mindre arbejdslyst - Læs her!
Forside/ .../ Distancen til arbejdet giver ikke mindre arbejdslyst - Læs her!

Distancependlere har samme arbejdslyst som kollegerne

Det er ikke længden af turen til jobbet, der bestemmer, hvor stor din lyst er til at tage af sted på arbejde, viser Krifas God Arbejdslyst Indeks. Men din oplevelse af turen undervejs kan forbedres ved at tænke motion ind.

Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Danskere, der har op til et kvarters transporttid til arbejde, oplever et arbejdslyst-niveau på 74 ud af 100.
Det er det akkurat samme niveau som hos dem, der bruger mere end 121 minutter på at transportere sig på arbejde. Det viser Krifas årlige God Arbejdslyst Indeks 2017, der udkom 19. april og er foretaget blandt 2700 danske lønmodtagere.

Men du kan blive gladere på turen
Selvom arbejdslysten er lige stor for distancependlere som for andre, kan der skrues op for humøret undervejs på turen. En undersøgelse fra Canada har vist, at det allerbedste for humøret er at gå eller cykle til arbejde.

Det er langt fra en mulighed for alle, men seniorkonsulent i Krifas Videncenter for God Arbejdslyst, Helle Stenbro, opfordrer til Krifas medlemmer til at overveje deres transportsituation og gerne med henblik på muligheden for motion og frisk luft.

Det moderne arbejdsliv og den nye teknologi giver os hele tiden nye muligheder. Vi kan vinde tid til fx motion ved at arbejde hjemmefra, og vi kan i flere kommuner prøve elcykler af som en transportløsning. Vi kan prøve at forbedre den tid, der ligger før og efter arbejdstid - turen til og fra arbejde, siger Helle Stenbro.

Om God Arbejdslyst Indeks 2017

God Arbejdslyst Indeks er Krifas årlige måling af danske lønmodtageres arbejdslyst. Den foretages i samarbejde med Kantar Gallup og Institut for Lykkeforskning blandt 2700 repræsentativt udvalgte lønmodtagere. Du kan læse en onlineversion af Krifas indeks her.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse