Arbejdsglæde og arbejdstilfredshed er to forskellige ting.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Der er forskel på arbejdstilfredshed og arbejdsglæde
Forside/ .../ Der er forskel på arbejdstilfredshed og arbejdsglæde

Du skal ikke nøjes med at være tilfreds

Arbejdsglæde og arbejdstilfredshed er to forskellige ting. Det mener foredragsholder og konsulent Arlette Bentzen, der er arbejder hos arbejdsglaedenu.dk.

Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

Ifølge Arlette Bentzen handler arbejdstilfredshed om, hvad vi tænker om vores arbejde, mens arbejdsglæde handler om følelser. 

Arbejdstilfredshed er en vurdering af, om vi er tilfredse med jobbet. Vi overvejer alle omstændigheder ved jobbet, som for eksempel løn, transporttid og pensionsordning. Ud fra det kan vi så konkludere, om jobbet er tilfredsstillende. Arbejdsglæde er derimod ikke det, du tænker om jobbet, men det, du føler på arbejdet nu og her, fortæller hun. 

Arlette Bentzen mener, at vi ikke bør nøjes med at være tilfredse. For selvom hun understreger, at vi ikke kan have arbejdsglæde hver eneste dag, er det alligevel vigtigt for os, at vi tager hjem fra arbejde med en god mavefornemmelse. 

Arbejdsglæde er livsglæde

Glæde på jobbet har stor betydning for din generelle livsglæde, fordi vi bruger så meget tid på jobbet. Arlette Bentzen fortæller, at arbejdsglæde er en af de vigtigste faktorer for, om du er glad her i livet.

Hvis man har fokus på at gøre andre glade og udvise uventet venlighed, bliver man nemlig selv gladere.

Arlette Bentzen, foredragsholder og konsulent

Arbejdsglæde kan faktisk gøre dig lykkeligere.  Det kan ikke undgås, at det humør, du slutter arbejdsdagen med, påvirker dit humør generelt. Så hvis du har haft en god dag, vil det smitte af på dine omgivelser og ikke mindst dig selv. 

Også bedre arbejdsindsats og færre sygedage er nogle af gevinsterne ved øget arbejdsglæde. Ifølge flere undersøgelser gør glæde os nemlig mere produktive, kreative og engagerede. 

Det er dit eget ansvar

Det er meget vigtigt, at du selv tager ansvar for din arbejdsglæde. Det handler om at sætte sig for at finde glæden i sit job og selv gøre en indsats. Bliv klar over, hvad der giver dig arbejdsglæde, og gør så mere af det. Hvis alle på arbejdspladsen gør en lille smule hver dag for at skabe glæde, kan det gøre en stor forskel på kort tid, fortæller Arlette Bentzen. 

Hun mener, at man ved at huske at dele ros, anerkendelse og succeshistorier, spreder glæde til sig selv og sine kolleger. Hvis man har fokus på at gøre andre glade og udvise uventet venlighed, bliver man nemlig selv gladere. 

Der er absolut ingen undskyldning for ikke at gøre alt, hvad du kan, for at omdanne arbejdstilfredshed til arbejdsglæde. Men hvis det ikke ændrer noget, tyder det måske på, at du er i det forkerte job. Kom videre til et andet job, hvor du føler dig glad og kan sprede arbejdsglæde. Du skal ikke være tilfreds med bare at være tilfreds med dit job. Du skal have et job, hvor du kan være glad. 


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse