Guide til mere glæde i hverdagen
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Få 4 fantastiske tips til mere glæde i hverdagen
Forside/ .../ Få 4 fantastiske tips til mere glæde i hverdagen

Fire tips til mere glæde i hverdagen

Vil du have en hverdag fyldt med glæde og positive oplevelser? Forfatter og foredragsholder Liselotte Vejborg guider dig her.
Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

Du er selv ansvarlig for din hverdagsglæde. Sådan mener forfatteren til bogen ”Lykkelig som bare pokker”, Liselotte Vejborg.

- Glæde i hverdagen kommer ikke udefra. Den udspringer fra dig. Derfor handler glæden om, hvordan du vælger at anskue verden.

Liselotte Vejborg giver dig her sine fire bedste råd til mere glæde i hverdagen:

1. Sug de små ting til dig

- Mange bække små gør en stor å, og din verden er fyldt med glæde og nydelse. Det kræver blot, at du åbner øjnene og er opmærksom på at suge nydelse til dig hver dag. Brug dine sanser. Foråret giver ekstra mange muligheder for at nyde de smukke omgivelser. Sørg også for at være opmærksom på folk omkring dig og anerkend dem. Du får selv glæde af at gøre andre glade.

2. Sørg for at have tid til dig selv hver dag

- Optimalt bør du have 1-2 timer dagligt, hvor du foretager dig noget, du holder af. Absolut minimum er 10 minutter helt alene, hvor du sidder med lukkede øjne og trækker vejret helt i bund. Bruger du al din tid på andre, er det kun et spørgsmål om tid, før du brænder ud.

3. Tag ansvar for dit eget liv

- Hvis noget ikke fungerer, så lav det om. Ingen gør det for dig, og utilfredshed kommer aldrig til at avle hverdagsglæde. Kan du ikke ændre på det, så tag et valg om at acceptere situationen. På den måde slipper du for at bruge energi på at ærgre dig og får i stedet det bedste ud af det. 

4. Vær taknemmelig for alt det gode i dit liv

- Det er så let at komme til at tage en masse ting for givet. Det er synd, for hvis vi bruger bare en smule tid på at være taknemmelige hver dag, finder vi ud af, hvor rigt vores liv er på rigtigt mange områder. 

Ondt i arbejdslivet?
Bliv medlem og snak med vores jobtrivselskonsulent.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse