Pige og dreng griner sammen
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Du kan grine dig til mere arbejdsglæde
Forside/ .../ Du kan grine dig til mere arbejdsglæde

Grin dig til mere arbejdsglæde

Hvis du griner meget sammen med dine kolleger, bliver du både ældre, slankere og sundere. Et smil bringer meget mere med sig, så grin! siger Krifas arbejdsglædekonsulent, Flemming Skjølstrup.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Måske synes du ikke, at dit job er det morsomste i hele verden, men med en smule optimisme og en glad attitude kan du ikke alene ændre arbejdsdagen for dig selv, men også for andre.
- Vi siger jo, at smil smitter, og vi ved det også godt. Det er næsten ikke til at iagttage et smilende menneske uden selv at blive glad, og sådan er det selvfølgelig også i arbejdsmæssig sammenhæng, siger Flemming Skjølstrup. Han er den glade mand, der står for nogle af Krifas indsatser om arbejdsglæde.

Grin giver sundhed

Men faktisk gør det dig ikke kun gladere at grine. Det gør dig også sundere og mere i balance. Undersøgelser viser nemlig, at et godt grin om dagen mindsker din krops produktion af stresshormoner. Og at det faktisk er muligt at grine sig til et længere liv.

Ifølge Flemming Skjølstrup er det nok bare at starte ud med et smil – så kommer glæden ofte automatisk.

- Det har vist sig, at alene det at holde en blyant mellem tænderne kan frigøre endorfiner, fordi vores mundvige vender opad. Vores hjerne er simpelthen programmeret til at gøre os mere glade, når vi allerede er lidt glade ved at vende mundvigene opad, siger Flemming Skjølstrup.

Fem sjove facts om latter

  1. Et kvarters latter svarer til to timers søvn.
  2. Et grin på et kvarter kan have næsten samme effekt som en god omgang træning.
  3. En engelsk undersøgelse viser, at du kan forlænge dit liv med op til syv år ved at grine ofte.
  4. Et japansk studie viser, at leddegigtpatienter havde lavere mængder af et bestemt giftstof i kroppen, efter de havde grinet.
  5. Du kan ikke dø af grin, men du kan besvime. Det, at vi holder luften tilbage under et grin, betyder, at der ikke altid løber tilstrækkeligt blod tilbage til hjertet, så blodtrykket falder, og kroppen siger: Hold så op med at grine og læg dig ned! Men måske ville det være den sjoveste måde at besvime på?Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse