Trine Yang Mø'ler spiller violin
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Hvad giver mening for dig på jobbet?
Forside/ .../ Hvad giver mening for dig på jobbet?

Hvad giver dig mening på jobbet?

Vores arbejde skal give mening. Men det er vidt forskelligt, hvad det er, der giver os mening på jobbet. Fem danskere fra forskellige erhverv giver deres svar på, hvad der giver dem mening på jobbet. 
Ikon artikel
Journalist
Lars Stig Madsen

Vennebjerg smiler til kameraet
Signe Wenneberg, forfatter, foredragsholder om arbejdsglæde, journalist

- Mit job giver mening for mig, når jeg arbejder med noget, jeg tror, gør verden bedre. Jeg har to krav til mit arbejdsliv: Jeg arbejder kun sammen med søde mennesker og kun med noget, der gør verden bedre. - Jeg er glad for at lave så meget ved siden af det at skrive bøger. For jeg elsker at holde foredrag, være ordstyrer, få ny inspiration i samspillet med andre mennesker og lave frivilligt og ulønnet arbejde. Det giver mening for mig. 


Niels Larsen
Niels Bech-Larsen, pædagog

- Mit job giver mig mening når jeg sammen med fem - seks børn ligger på knæ på jorden med fokus på en kuglebænkebider, der har rullet sig sammen. Vi tæller, mens vi venter på, at den bliver tryg nok til at rulle sig ud.
- Jeg vil arbejde på at tage mig tid til at genopdage evnen til at undres sammen med børn.


Mette With op af trævæg
Mette With Hagensen, landsformand for Skole og Forældre 

- Mit job giver mening for mig, når jeg sammen med andre, enten i organisationen eller med samarbejdspartnere kan gøre en forskel for børnene i skolen. Det kan være alt fra en rådgivning af et skolebestyrelsesmedlem, et vellykket kursus eller en paneldebat, hvor vi alle er blevet klogere.

- Mit job ville give endnu mere mening for mig, hvis der var flere timer i døgnet. Så blev der tid til at forfølge alle de gode ideer, som dukker op i samarbejdet med kolleger og samarbejdspartnere. Men også at nå hjem til familien og sidde med ved aftensbordet lidt oftere.


Trine Yang Mø'ler spiller violin
Trine Yang Møller, violinist i DR Symfoniorkestrets primogruppe

- Mit job giver mening for mig, når jeg mærker, at jeg er med til at levere en sublim musikalsk oplevelse. Og at vi - et orkester på 100 mand - nyder både processen mod det sublime og selve målet: koncert for en fuld koncertsal!

- For tiden elsker jeg faktisk mit job på alle fronter. Det høje faglige niveau, den fortsatte stræben efter at blive endnu bedre og ikke mindst det gode sociale liv blandt mine nærmeste kolleger! 


Bent Bro close-up
Bent Bro, konsulent hos Thyborøn Havns Fiskeriforening

- Mit job giver mig mening, når jeg gør en forskel for vore fiskere. Det er ikke altid nemt at navigere i de politiske oprørte vande i og omkring fiskeriet. Derfor bliver glæden dobbelt stor når noget engang imellem lykkes. 

- Jeg forsøger konstant at være opdateret på nye regler og paragraffer for at give fiskerne den bedste rådgivning. Det er også en tilfredsstillelse for én selv at være opdateret. Jeg vil arbejde på, at fiskeriet i og omkring Thorsminde og Thyborøn må vokse i takt med den søgning, der lige nu er blandt yngre fiskere og deres ønsker om at få fod på eget dæk. Det giver god mening for mig. 


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse