Close-up af bordfodbold
Forside/ .../ Glæde på jobbet

Sådan får du mere glæde på jobbet

Hvordan går du gladere på job? Få trivselsekspert Jon Kjær Nielsens bedste råd. 

Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

Er du glad for dit job, oplever du også mere glæde i hverdagen. Mange undersøgelser viser nemlig, at arbejdsglæde også giver os mere livsglæde. Men hvordan bliver du gladere?
 
Det ved Jon Kjær Nielsen. Han er trivselsekspert, foredragsholder og forfatter til bøgerne ”Arbejdsglæde på 6 uger” og ”100 tips til arbejdsglæden”.

Han giver her sine bedste tips til at få en gladere arbejdsdag: 

Fem tips til mere glæde i jobbet

1. Forbedr relationen til dine kolleger: Mød glad op på arbejde og sørg for at anerkende dine kolleger. Vores hjerner kopierer automatisk andres følelser, så hvis du er glad og positiv, påvirker det din kollega til også at blive det. 

2. Bed om andre opgaver: Tal med din chef om muligheden for at få nogle mere spændende arbejdsopgaver, hvis du har brug for det.  

3. Dyrk de ting, der fungerer: Inden du går hjem, så spørg dig selv, hvad der har været af gode oplevelser i dag. Find mindst tre ting, store som små.

4. Snakken om arbejdsglæde: Spørg en kollega, gerne over frokosten, hvad han/hun er glad ved i jobbet. Del dine egne tanker.

5. Hjælp nogen, gerne uventet: Når vi gør noget godt for en anden, så frigives der lykkestoffer i hjernen, og vi bliver gladere. Samtidigt forbedrer hjælpsomhed vores relationer.

Kilde: ”100 tips til arbejdsglæden” af Jon Kjær Nielsen


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse