Tag med nattevagten

Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdslyst/ Følg dem, der holder gang i Danmark om natten - Se mere her!
Forside/ .../ Følg dem, der holder gang i Danmark om natten - Se mere her!
På sygehuset, hotellet og værtshuset er der folk, der arbejder om natten. Følg sygeplejersken Marianne, natportier Mogens og værtshusejer Susanne i deres arbejde på de sene nattetimer.
Ikon galleri
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Portræt af Marianne 2/4
Marianne sidder og slapper af 2/3
Et overblik over en sygeplejerskes arbejdsredskaber 2/3
Marianne ser til en patient 2/3
Marianne snakker med en kollega 2/3
Marianne opererer skærme 2/3
Morgens står i porten 2/3
Morgens på hotel gang 2/3
Mogens står i lobby 2/3
Mogens skænker øl 2/3
Morgens står ved arbejdsbordet 2/3
Susanne står bag baren 2/3
Susanne spiller terning 2/3
Susanne snakker med en kunde 2/3
Susanne rydder op 2/3
Susanne tørrer borde af 2/3
Sygeplejersken Marianne Ravn er en af de mange danskere, der går på arbejde på skæve tider i døgnet. Foto: Søren Kjeldgaard
På barselsafsnittet på Kolding Sygehus drager Marianne omsorg for de barselspatienter, der kommer ind fra fødegangen. Hun har både dags- og nattevagter. Foto: Søren Kjeldgaard
I nat er det Marianne, der har vagttelefonen. De mødre, der er sendt hjem efter fødslen, kan ringe ind og få hjælp. Foto: Søren Kjeldgaard
Udover at være sygeplejerske er Marianne også ammekonsulent. Hun hjælper de nybagte mødre med at få en god start på amningen. Foto: Søren Kjeldgaard
Nogle nattevagter kan være travle, hvor de modtager fire eller fem nye barselspatienter, mens andre nætter er rolige. På de stille nattevagter er der mulighed for at lære kollegerne bedre at kende. Foto: Søren Kjeldgaard
Marianne er selv mor til tre børn i alderen tre til otte år. Nattevagterne betyder, at hun har fri på andre tidspunkter, og det giver fleksibilitet og tid med børnene i dagstimerne. Foto: Søren Kjeldgaard
Efter 20 år i hotelbranchen har Mogens Bentzen fået vendt op og ned på dag og nat. Han er natportier og arbejder fast fire nattevagter om ugen på First Hotel Kolding. Han møder ind kl. 23.
Der er oftest stille ud på de sene nattetimer på hotellet. Det giver arbejdsro til ”fixe-opgaverne”, som Mogens og hans chefer kalder dem. Det kan være at ordne regnskab og andre administrative ting.
Det meste af tiden sidder Mogens bag receptionsdisken i lobbyen. Ofte kommer der nogle gæster sent ind fra lufthavnen i Billund.
Indimellem skænker Mogens hotellets gæster en øl eller kop kaffe i restauranten, hvis det bliver nødvendigt. Ofte giver det anledning til lidt dybere samtaler med de gæster, der tit overnatter på hotellet.
Når nattevagten er ovre, er det vigtigt at få sin søvn, fortæller Mogens. - Som minimum seks timers søvn, for ellers går man død. Og så skal de unge ikke drikke energidrikke for at holde sig vågen, for det virker kun efter den første dåse. Han har fri lidt efter klokken syv, hvor han tager hjem og sover til kl. 14.
Bag baren i værtshuset ”Grannys Pub” står 47-årige Susanne Sørensen. I aftenens mørke er hun med til at holde liv i Vejle.
For Susanne ville det være kedeligt at arbejde på et almindeligt kontor. – To dage er aldrig ens her. I dag kan her været tomt, i morgen aften fyldt, fortæller hun.
Susanne arbejder det meste af dagen og aftenen med. I hverdagene til klokken 22, og i weekenderne det meste af natten.
Når den sidste stamgæst har forladt værtshuset, skal der stadig ryddes op, inden Susanne kan holde fri.
Lørdag morgen bliver den ofte fem, før Susanne har fået lukket og er kommet hjem i seng. – Jeg har omvendt heller aldrig været god til at sove længe, siger Susanne.
Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse