Forside/ .../ Vis mig din arbejdsplads

Vis mig din arbejdsplads

Et reklamebureau, en frisørsalon og en byggeplads. Arbejdspladsen har mange forskellige ansigter. Kom med og mød seks forskellige medarbejdere på hver sin arbejdsplads.
Ikon galleri
Journalist
Lars Stig Madsen

Chris Hvidberg sidder i reklamebureauet Envisions kreative afdeling.
Guldmanden er en præmie, Chris Hvidberg har vundet i London for det mest originale look.
Diana Barita har haft Salon Diana i 1 ½ år.
- Specielt er min saks og kam uundværlige, så dem har jeg i en lille taske på mig. Ellers har jeg en vogn med forskellige redskaber og produkter, siger frisør Diana Barita.
Hver torsdag eftermiddag bytter Lalitha hendes vante skrivebord ud med en plads i receptionen.
Lalitha Kåsestul Hansen hilser på mange forskellige mennesker i løbet af dagen.
Lars H. Kähler tilhører 5. generation af en pottemagerfamilie.
- I vinduet har jeg en hvid hest, som min far har lavet. Den står og kikker på mig og sørger for, at jeg opfører mig ordentligt på skiven, siger Lars H. Kähler.
Tina Thorsgaard har arbejdet inden for bankverden siden 1986.
Tina Thorsgaard har også et vækkeur, der ringer på bestemte tider hver eftermiddag, når de skal godkende forskellige ting i deres system.
Nicolai Sejer Pedersen er anlægsstruktør ved entreprenørfirmaet Sejer Pedersen A/S.
Med de to håndtag styrer Nicolai Sejer Pedersen gravearmen på gravemaskinen. På den blå skræm kan han se gravehøjden.
Chris Hvidberg er Art Director hos reklamebureauet envision. Han sidder i bureauets kreative afdeling. - Vi har en guitar stående. Vi laver en del musikting. Vi hører også tit høj musik, men på etagen nedenunder synes de ikke altid, at det er så fedt.
- Jeg går ikke så meget op i, om der er ryddet op på skrivebord. Spørgsmålet er mere, om mine kolleger kan leve med det. Guldmanden er en præmie, jeg har vundet i London for det mest originale look.
Diana Barita er frisør. Hun har haft Salon Diana i 1 ½ år.
- Det er vigtigt for mit arbejde, at jeg har mit udstyr lige ved hånden. Specielt min saks og kam er uundværlige for mig, så dem har jeg i en lille taske på mig. Ellers har jeg en vogn med forskellige redskaber og produkter. - Det er min mand og jeg, der har indrettet salonen sammen, så den er meget personlig for mig.
Lalitha Kåsestul Hansen er kundekonsulent i Krifa Aarhus. Hver torsdag eftermiddag bytter Lalitha hendes vante skrivebord ud med en plads i receptionen. Her tager hun imod kunder og gæster i huset. - Jeg tager selv min mus, headset, lommeregner med herud. Selvom jeg skal passe receptionen, skal jeg også passe mine normale opgaver. Jeg laver fx CV’er på kunder og sørger for udbetaling af 6 ugers jobrettet uddannelse.
- Jeg får hilst på mange forskellige mennesker, og jeg synes, det er et dejligt afbræk i ugens løb. Mange af gæster og kunder kommer igen, så jeg kommer til at kende mange forskellige.
Lars H. Kähler er pottemager og tilhører 5. generation af en pottemagerfamilie. Han har været pottemager i 55 år.
- Ved drejeskiven er det vigtigt at få lyset ind fra højre, så jeg kan se det, jeg drejer. Ved drejeskiven har jeg to spande. I den ene er der halvt vand og halvt ler. Det er mit smøremiddel, når jeg drejer. I den anden spand er der rent vand. Ved siden af har jeg mine redskaber. Jeg har også et bræt med gipsbrikker på, hvor jeg stiller de færdige ting fra på. De hvide kasser er til de ting, jeg ikke bliver færdige med i dag. - I vinduet har jeg en hvid hest, som min far har lavet. Den står og kikker på mig og sørger for, at jeg opfører mig ordentligt på skiven.
Tina Thorsgaard er kundemedarbejder i en bank. Hun har arbejdet inden for bankverden siden 1986. Til dagligt sidder hun i et åbent kontorlandskab.
- Der er ikke meget personligt på mit skrivebord. Jeg har min computer, tastatur, rollermouse, telefon, klipsemaskine og min gamle lommeregner. Desuden har jeg min private mobiltelefon og en bakke med mine sager. Jeg har også et vækkeur, der hver eftermiddag ringer på bestemte tider, når vi skal godkende forskellige ting i vores system. - Jeg synes, at min arbejdsplads fungerer fint. Jeg har det, jeg skal bruge og der er god plads til at lægge de forskellige sager op på, som jeg arbejder med.
Nicolai Sejer Pedersen er anlægsstruktør ved entreprenørfirmaet Sejer Pedersen A/S. Arbejdspladsen skifter ofte for Nicolai. Lige nu arbejder han på byggepladsen, hvor servicebygningen til den nye Letbane i Aarhus skal være. Byggepladsen her er også Nicolais hjem. De sover her og er her fra mandag til torsdag. - Vi er først færdige med vores arbejde her til vinter, og så skal vi hen på en anden byggeplads at være. Før jeg kom her, arbejdede jeg på en plads i København.
- Jeg laver mange forskellige ting og kører både minigraver og gummiged. Med de to håndtag styrer jeg gravearmen på gravemaskinen. På den blå skræm kan jeg se gravehøjden.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse