Computer, lampe, og bøger
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdstid og fritid/ Vil du have en effektiv arbejdsdag derhjemme?
Forside/ .../ Vil du have en effektiv arbejdsdag derhjemme?

Få en effektiv arbejdsdag - derhjemme

En arbejdsdag derhjemme kan give ro, færre afbrydelser og tid til fordybelse. Men det kræver selvdisciplin.
Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

- En dag med klare prioriteringer, et godt flow og en skarp to-do-liste, så du når det, du har sat dig for, sådan beskriver Dorthe Rindbo den gode hjemmearbejdsdag. Hun er ekspert i personlig effektivitet.

Ifølge Dorthe Rindbo kan en hjemmearbejdsdag være en god idé. Men arbejde og fritid glider let sammen, og det kan være svært at vurdere, hvilke private aktiviteter der er acceptable.

- Det kræver selvdisciplin. Nogle får meget fra hånden, når der er arbejdsro og plads til fordybelse. Andre er mere styret af deres impulser og kan have svært ved at holde fokus. Det er klart at de private gøremål ikke skal tage overhånd. Men du skal nyde, at du er mere fleksibel hjemme og kan med god samvittighed hente børnene lidt tidligere, sætte en vask over eller lukke en håndværker ind. 

Prioritering og to-do-lister

Nøglen til en effektiv arbejdsdag derhjemme er planlægning. Dorthe Rindbo har fem råd:

1. Lav en to-do-liste aftenen før. Så har du allerede fra morgenstunden en klar plan.

2. Prioritér dine opgaver og bryd dem ned i mindre bidder, så de maksimalt tager en time. Det giver et bedre flow og færre overspringshandlinger.

3. Sørg for ikke at planlægge mere end 60 procent af din dag. For selvom du sidder hjemme og har mere arbejdsro, vil der stadig komme noget ind fra højre, som du skal tage dig af. 

4. Tjek kun mails tre til fem gange om dagen, så undgår du for mange forstyrrelser. Luk i det hele taget ned for de afbrydelser, du selv kan styre.

5. Arbejd i det tempo, der passer godt til dig uden at stresse. Hold pauser en gang imellem. 


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse