Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Arbejdsvilkår/ Snefri - Hvornår er snefri egentlig en mulighed?
Forside/ .../ Snefri - Hvornår er snefri egentlig en mulighed?

Snefri - Hvornår er det en mulighed?

Temperaturen er et godt stykke under frysepunktet, og sneen har lagt sig som en tykt lag på vejene. Hvad gør du, når det glatte føre gør det svært at komme på arbejde? Kan du blive hjemme, eller skal du vove dig ud?

Ikon artikel
Journalist
Mette Rohde

Hvornår er det på sin plads at holde snefri? Det er som udgangspunkt lovligt at blive væk, hvis du er forhindret i at komme på grund af sne. Det kræver dog, at politiet direkte fraråder udkørsel, og at den kollektive trafik ikke kører.

I sådan et tilfælde skal du ringe til din arbejdsgiver, før du skal møde ind. Her må arbejdsgiveren vurdere ud fra politiets anvisninger, om det er forsvarligt for dig at køre ud.

Du har ikke ret til løn, hvis vejene er så ufremkommelige, at du ikke kan komme frem. Der er altså i princippet ikke tale om en fridag. Du er derfor nødt til selv at finansiere det. Det kan du gøre ved fx at bruge en feriedag, eller hvis du har noget afspadsering til gode. Hvis du har et arbejde, hvor det er muligt at arbejde hjemmefra, så er det måske en god dag at gøre det.

Hvis du som lønmodtager bliver hjemme uden at have talt med din arbejdsgiver, og uden at politiet har frarådet udkørsel, kan du risikere at blive bortvist. Vær derfor sikker på, at der ikke er nogen mulighed for, at du kan komme ud, før du vælger at blive hjemme.

Hvad hvis jeg er ledig?

Du har pligt til at møde op til møder i din a-kasse og dit jobcenter. Også når det sner. Men hvis politiet fraråder udkørsel, skal du selvfølgelig ikke køre ud. Så skal du kontakte din a-kasse eller dit jobcenter og lade dem vurdere, om det er forsvarligt, at du kører ud. Hvis det bliver bestemt, at du kan blive hjemme, går det ikke ud over dine dagpenge. 

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Få mere hjælp og inspiration til dit arbejdsliv
Vi har samlet et helt univers fyldt med inspiration og gode råd til alt lige fra den gode ansøgning til et bedre forhold til chefen.