Forside/ .../ Styr på økonomien?

Styr på økonomien? Se her, hvad du skal tjekke

Hvordan er det nu lige med skat, forsikringer og pension? Få overblik over, hvad der er must haves på din økonomiske to do-liste.
Ikon artikel
Journalist
Trine Boiskov Hansen


- Økonomi kan være roden til alt ondt. Min erfaring viser, at hvis ens økonomi er skruet sammen med overskud, så går det hele i privaten også nemmere. Mange har ikke overblik over deres økonomi. Måske er det tiden, der mangler. Jeg møder mange med både hus, bil og børn, der ikke har dækket sig ind overfor sine forpligtelser.
Ordene kommer fra Jesper Olesen, der er uvildig rådgiver hos finansoptimering.dk. Med over 20 års erfaring fra bankverden har han mødt mange helt almindelige danskere med helt almindelige økonomier.  

Giv din økonomi et servicetjek

Særligt i årets første måneder anbefaler Jesper Olesen et servicetjek af økonomien.

- I starten af året kommer de forskellige årsopgørelser – både fra bank, forsikringsselskab og SKAT. Læs de forskellige opgørelser igennem og sæt dig ind i, hvordan du er dækket. Det kan være en god idé at få en til at hjælpe dig, så du er sikker på, at alt er, som det skal være, siger Jesper Olesen.

4 VIGTIGE – FÅ TJEK PÅ DIN ØKONOMI

- SKAT: Få styr på dit skattefradrag og tjek, at dine oplysninger i skattemappen er helt rigtige

- PENSION: Få et overblik over på pensionsinfo.dk. Her kan du også se, om du har pensionsordninger mere end et steder – fx fra en tidligere arbejdsplads.

- BANK: En gang om året skal du se på renten på dine lån, opsparing og realkredit. Banken retter selv til, når renten stiger – men ikke når den falder.

- FORSIKRINGER: Sørg for, at dine forsikringer er tilpasset dine forpligtelser – fx hus, ægtefælde og børn. Og husk a-kassen.  

Kilde: Jesper Olesen, finansoptimering.dk

Mangler du overblik over din økonomi? Så kan du lære på en let og enkel måde, hvordan du lægger et privatbudget - trin for trin. Se mere her: Sådan laver du et budget

Få overblik via pensionsinfo.dk

- Uanset alder, er det relevant at kigge på sin pensionsordning. Mange ved simpelthen ikke, hvad de har og ikke har. Er man 25-35 år, skal man kigge på pensionen hver 3.-5 år, men når man kommer tættere på et farvel til arbejdsmarkedet, anbefaler jeg, at man tager et kig hvert eller hvert andet år, siger eksperten.

Om Jesper Olesen

Uvildig rådgiver hos Finansoptimering.dk
Har arbejdet i bankverdenen i 21 år og været uvildig rådgiver i 6 år.

Husk også a-kassen

Og det gælder også, hvis jobbet skulle forsvinde. 

- Jeg anbefaler alle at være med i en a-kasse. Selv direktøren kan ikke være sikker på sit job. Man skal have råd til at være med i en a-kasse og en fagforening. Når jeg skal hjælpe med at lave budgettet, er det helt standard.

Overvej også: Kan din økonomi holde til ledighed?

Skulle du ske at miste dit job, ændres din økonomi. Og faktisk viser undersøgelser, at hver anden ledige har økonomiske problemer. Derfor skal du overveje, hvordan din økonomi vil se ud på dagpenge - og om du skal forsikre din løn. Med Krifas Lønsikring kan du få op til 21.000 kr. oven i dine dagpenge. Prøv vores beregner og se, hvad det koster dig at sikre din økonomi. 

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse