l
Forside/ .../ Camping og kærlighed

Camping og kærlighed

Lene og Preben Kramer fra Hals er efterlønnere på andet år. De vågner hver dag med et smil på læben, for med deres campingvogn og hinanden går det aldrig helt galt.
Ikon artikel
Journalist
Mette Christiansen

Forårssolen står højt på himlen, og det nyrenoverede sommerhus i Hals lyser op i det naturrige område. Det gråmalede hus er Lene og Preben Kramers hjem året rundt. Når de altså er hjemme. For de fleste forårs- og sommermåneder bliver nemlig brugt med deres tro følgesvend gennem ni år
– deres Adria-campingvogn.

- I campingverdenen er vi det, de kalder for nomader. Vi har ikke en fast plads på en bestemt campingplads. I sommer kørte vi gennem Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig, og ja, så stoppede vi egentlig bare de steder, hvor byen var hyggelig og naturen smuk, fortæller Preben, der tidligere er EDB-tekniker og kundekonsulent. 

Ikke som planlagt

Ægteparret på 25. år havde en plan. De skulle gå på efterløn på samme tid, nærmere bestemt når Lene fyldte 60 år og Preben 61 år. Men de fik begge en uforudsigelig mavepuster, da de var sidst i 50’erne. 

- Der var nedskæringer pga. de nye supersygehuse. I stort set hele mit liv har jeg været sosu på Dronninglund Sygehus, og jeg kunne ikke forestille mig, hvad jeg ellers skulle lave, fortæller Lene og fortsætter: 

- Efter fyringen fik jeg heldigvis tilbudt flere vikariater, og jeg var så på et plejehjem i lidt over et år. Men det var jo ikke drømmejobbet.

Preben bevægede sig udenfor sit fagområde for at finde et job. Et job, der var så opslidende, at han måtte gå på efterløn et år før planlagt og før sin bedre halvdel. En stor glæde spredte sig derfor i hjemmet, da Lene også kunne gå på efterløn.

l

Alle veje fører til Belgien 

Det lyser langt ud af Preben af glæde, når han fortæller: ”Vi elsker alt ved naturen, så da vi gik på efterløn, var det oplagt at flytte fast ud i vores sommerhus.” Et muntert grin lyder, og han tilføjer:

- Ja, vi har jo ejet det i mere end otte år, så det er helt lovligt.

Der er ingen tvivl om, at Lene deler Prebens begejstring for det 106 km2 store sommerhus’ beliggenhed: 

- Det er jo helt perfekt med naturen så tæt på, når vi skal lufte hunden. I morges så jeg en hel flok rådyr – det var helt fantastisk. Selv Chili (red. hunden) stoppede op.

Man ved aldrig, hvor mødet med andre mennesker kan føre os hen.

Preben Kramer, efterlønner
Og netop naturen nyder parret godt af, når de pakker campingvognen og drager mod fjerne skove. Ruten planlægger de sjældent til punkt og prikke, for som Preben siger:

- Man ved aldrig, hvor mødet med andre mennesker kan føre os hen.

Et restaurantbesøg på en campingplads i Belgien fik parret til at ændre kurs, da de faldt i snak med et belgisk par, som anbefalede en by 160 km fra, hvor de var. Lene og Preben tøvede ikke et sekund med at pakke campingvognen sammen og køre af sted, så tidligt som solen stod op i øst den efterfølgende dag – og de fortrød det heller ikke.

- Det var en helt utrolig by, som vi ikke selv ville have fundet. Det var bare rigtig godt, at de kom til vores bord og satte sig, fortæller Lene.

Mine og vores interesser

Parret sover langtfra efterlønsdagene væk, for der er mange interesser, der skal passes. Preben er blandt andet IT-hjælper ved Ældre Sagen, bageentusiast og flittig turistfotograf. Lene har et brændende hjerte for at male samtidig med, at hun er en læsehest og aktiv motionist. 

- Vi har hver vores interesser, men vi nyder hinandens selskab, så mange af vores interesser er helt naturligt blevet til fælles interesser, fortæller Preben, og Lene tilføjer:

- Vi er både med i en biografklub og Adria-klubben. Vi elsker at tage til koncerter og teaterforestillinger, bruge tid med familien, gå ture, redigere billeder og jeg kunne blive ved. Men det er jo campingvognen, der er omdrejningspunktet.

Der er en ubetinget ro, og det emmer af kærlighed i hjemmet i Hals. Som Frederik har Mary, har Preben Lene. Og når dagen går på hæld, kan Lene ikke dy sig. Hun siger det tit, og hun kan ikke sige det nok:

- Hvor er livet dog herligt!

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse