Forside/ Inspiration/ Hold fri/ Husk at give jobcenteret besked om din sommerferie
Forside/ .../ Husk at give jobcenteret besked om din sommerferie

Husk at give jobcenteret besked om din sommerferie

Som ledig har du ret til at holde ferie, bare du giver jobcenteret besked 14 dage i forvejen. Har du ret til feriedagpenge, bliver de dermed udbetalt på din første feriedag, når du har søgt gennem Mit Krifa.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Sommerferien nærmer sig, og selvom du ikke har et arbejde at tage ferie fra, har du som ledig alligevel lov at holde op til fem ugers ferie om året. 

Hvis du har ret til feriedagpenge, får du en meddelelse fra os. Du søger om at få dine feriedagpenge udbetalt via Mit Krifa. Husk at gøre det, inden din ferie begynder. Hvis du glemmer at søge dine feriedagpenge, men har meldt ferie korrekt til enten jobcenteret eller os i a-kassen, kan du søge om feriedagpenge med tilbagevirkende kraft.

Giv endelig jobcenteret besked lige så snart du ved, hvilken uge/uger du holder ferie i. Jo før - jo bedre. 

Fortæl jobcenteret om din ferie

Vi får herefter besked fra jobcenteret om din ferie, så du behøver ikke henvende til dig os – med mindre du har spørgsmål om din ferie eller dine potentielle feriepenge, naturligvis.

Du skal under alle omstændigheder senest give jobcenteret besked om, hvornår du holder ferie, 14 dage inden den starter. Du kan fx gøre det på ‘mine sider’ på jobnet.dk. 

Jobcenteret må indkalde dig

Får jobcentret ikke besked, kan de indkalde dig til samtale eller formidle dig et arbejde, mens du holder ferie. Får du formidlet et job, som du ikke dukker op til, kan du miste dine dagpenge eller få en karantæne. 

Hvis jobcentret allerede har indkaldt dig til en samtale, kan du ikke sige nej til samtalen ved at melde ferie med 14 dages varsel, for jobcentret kom først. Det er derfor vigtigt, at du melder ferie i så god tid som muligt, så din ferie ikke påvirkes af de regler, du skal leve op til ved jobcenteret.

Her får du penge udbetalt 

Når du har søgt om feriedagpenge, kan du tidligst forvente dem udbetalt ugen før din første feriedag. Du skal dog være opmærksom på, at der er op til fire ugers behandlingstid, så husk at søge i god tid.

Du skal under alle omstændigheder huske at melde ferie senest den dag, du går på ferie. 

Du får det samme beløb udbetalt i feriedagpenge, som du gør på dine almindelige dagpenge.

Vi håber, du får en god ferie, og hvis du har spørgsmål til dine feriedagpenge eller afholdes af din ferie, sidder vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Vi sidder klar på tlf. 7227 7227 alle hverdage fra kl. 7-20. Du kan også skrive til os her.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse