Stress af ved denne solnedgang over vandet.
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Hold fri/ Sådan undgår du stress under ferien
Forside/ .../ Sådan undgår du stress under ferien

Sådan undgår du stress på ferien

Plejer du at indlede ferien med sygdom eller træthed? Så finder du her en stribe råd fra Krifas HR-konsulent Pernille Aagaard, der ruster dig til at tage ustresset på ferie og vende tilbage på jobbet med ro i maven og et solidt overblik.
Ikon artikel
Journalist
Fie Rødkjær Møller

Lola Jensen, familievejleder

"Ferie handler om langsom tid, så man kan restituere fra den travle hverdag."

1)  Læg i god tid en realistisk plan for, hvilke arbejdsopgaver du skal have færdige inden din ferie. Husk at lægge tid ind i planen til uforudsete opgaver, for de dukker altid op.

2)  Hold så vidt muligt fri for møder de sidste dage før din ferie. For møder kaster som regel nye opgaver af sig. Dem kan du alligevel ikke nå inden ferien.

3)  Lav lige inden din ferie en realistisk plan for, hvilke opgaver du skal have fat om i den første uge efter ferie. Så kan du tage på ferie med ro i maven. For du har skabt dig et godt overblik.

LÆS OGSÅ: Få tjek på feriereglerne som nyuddannet

4)  Er det muligt, så book den første dag efter ferien i din kalender til at gennemgå dine mails og få overblik over dine arbejdsopgaver. Der kan jo være opstået situationer under din ferie, der ændrer dine prioriteringer fra før ferien.

5)  Aftal, at en kollega i din ferie gennemgår din mail hver dag, reagerer på henvendelser, der bør reageres på, og sletter alle nyhedsbreve, spam-mails og mails, der alligevel er uaktuelle, når du kommer hjem. Så kommer du ikke hjem til 400 mails, men kun til dem, det er nødvendigt, at du forholder dig til.

LÆS OGSÅ: Søvnguide: Stress af - og sov godt

43 %

af danskerne holder ferie i uge 28,29 og 30 
Kilde: Danmarks statistik 

6)   Lav en klar aftale med din familie og din chef om, hvorvidt du ved særlige hændelser kan kontaktes i din ferie. Sørg for, at dine kolleger, der ikke er på ferie, kender aftalen, så de ikke kontakter dig, hvis du ikke ønsker det.

7)  Sæt mobilsvar og mailsvar på, respektér dig selv og din familie, og lad være med at tjekke din mobil og dine mails under ferien.  Medmindre du har en aftale med chefen og din familie om, at det er absolut nødvendigt.
Få hjælp til stress og forebyg
Meld dig ind og få adgang til vores forløb.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse