Dame med kuffert, er på en robotarm
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ 4 tendenser, der ændrer din jobsøgning i 2019
Forside/ .../ 4 tendenser, der ændrer din jobsøgning i 2019

4 tendenser, der ændrer din jobsøgning i 2019

Årsskiftet nærmer sig, og det giver anledning til at se på alt det, som det nye år bringer – også på jobsøgningsfronten. Jobkonsulent i Krifa Joachim E. Qvistgaard har kigget i krystalkuglen og forudset fire nye tendenser i jobsøgningen i 2019.
Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

Det er svært at spå om fremtiden, men vi prøver alligevel. Et nyt år står nemlig for døren, og hvad kan du som jobsøgende mon forvente af det? 

- På jobfronten ser det godt ud for 2019. Der er de seneste år kommet flere og flere i job, og den udvikling ser heldigvis ud til at fortsætte i det nye år. Det er blevet sjovere at være jobsøgende, fordi der faktisk mangler arbejdskraft, og på den måde er der flere stillinger at søge. Derfor ser det også ud til, at ledigheden vil falde i 2019, fortæller Joachim E. Qvistgaard.

Han peger på, at der er fire tendenser, du som jobsøgende skal være særlig opmærksom på i 2019.

1. Digitale hjælpere

- Tag et godt spring ind i 2019 og tag smartphonen op ad lommen – den kan hjælpe dig med meget i din jobsøgning. Med en simpel googlesøgning kan du finde og bruge en række digitale platforme, der kan hjælpe dig med alt fra at lave et professionelt CV til automatisk opdatering af sociale medier. Du finder også hundredevis af eksempler på ansøgninger, som du kan lade dig inspirere af.

Det kan du prøve:

  • Buffer.dk. Her får du automatisk vedligeholdelse af dine sociale medier, så du ikke hele tiden skal bruge tid på at gøre det selv.
  • Novoresume.com. Her kan du opbygge dit CV i lækre og flotte layouts.
  • Din smartphone. Brug funktionerne i din smartphone - der er flere, du kan bruge i din jobsøgning. Du kan fx let tage et flot CV-billede med kameraet, og du kan hente mange spændende apps. Du kan fx hente Krifas App, og tage testen ”Min persontype”, så kan du blive skarpere på, hvad du skal skrive i din ansøgning.
  • Du kan også overveje, om du skal lave en blog, et website eller en online portfolio, som du linker ind til gennem din ansøgning. Her kan du prøve Simvoly.com.

2. Kunstig intelligens

- 2019 bliver året, hvor vi skal til at gå på opdagelse i det, der hedder kunstig intelligens. Kort fortalt handler det om maskiner, der kan ”tænke” for os. Her ligger der mange muligheder for både jobsøgende og virksomheder. Det er komplekst, og noget man skal gå til med en sund skepsis. Det handler om, at man vil kunne få et digitalt forspring ved at bruge disse nye specielle it-systemer til jobsøgnings- eller rekrutteringsprocessen. På den måde vil man kunne få mere tid og ressourcer men også få ny viden, som vi ellers ikke ville være i stand til at finde på egen hånd. Om 3-5 år er kunstig intelligens noget, vi alle nok kender til – derfor kan du allerede nu begynde at øve dig i det. Du kan fx udforske Crystal Knows. Her kan personlighedsanalyse hjælpe dig med at kommunikere med kontaktpersoner, kunder osv. Download Chrome-udgivelsen og giv din LinkedIn-profil en helt ny dimension.

3. Karriereskift

- Har du modet og lysten til at prøve noget nyt i dit arbejdsliv? Så vil du have gode muligheder i 2019. Den lave ledighed og økonomiske opsving vil gøre det muligt for flere at få chancen i en ny stilling eller branche. Måske det skal være dig.

Har du brug for hjælp til at tage et nyt skridt i dit arbejdsliv. Så kan du booke en arbejdslivssamtale
med en af Krifas karrierekonsulenter. 

Book og læs mere om arbejdslivssamtale.

 

 

4.  God arbejdslyst – også som ledig

- God arbejdslyst er noget, der kommer mere på dagsordenen i 2018. Som jobsøgende kan du igen beskæftige dig mere med kvaliteten af dit arbejdsliv i stedet for udelukkende at fokusere på, at du rent faktisk bare har et job. Som jobsøgende kan du godt tillade dig at have forventninger til, at din nye arbejdsgiver også går op i, at du får god arbejdslyst i dit nye job. Det stiller samtidig krav til arbejdsgiverne, som i langt højere grad skal tænke det ind i hverdagen.  

Bliv certificeret arbejdslystkonsulent
Kom på uddannelse – og få mening, motivation og trivsel til at give resultater.
Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar