Kvinde sidder og læser
Forside/ Inspiration/ Jobsøgning/ 7 tips til at komme i job
Forside/ .../ 7 tips til at komme i job

7 tips til at komme i job

Sidder du fast i jobsøgningen, eller har du svært ved at komme ordentligt i gang? Vibeke Follmann, der er jobkonsulent i Krifa, giver her 7 gode råd til, hvordan du får jobbet i hus

Ikon artikel
Journalist
Fie Rødkjær Møller

CV er fortid – ansøgning er fremtid

Det er vigtigt, at du ikke bruger din ansøgning på at skrive, hvad du lavede i dit tidligere job. Du bør i stedet skrive, hvordan du vil bruge dine kompetencer og erfaringer på din - forhåbentligt – nye arbejdsplads. Brug dit CV til at beskrive, hvad du har lavet før – det skal nok blive læst. Mange steder grovsorterer de ansøgningerne ud fra CV’erne.

Ring til virksomheden

Det er vigtigt, at du ringer til virksomheden, hvor du søger job. Ikke for at sælge dig selv, men for at få insiderviden, du kan bruge i din ansøgning. På den måde skiller du dig ud fra de andre og kommer måske øverst i bunken. Spørgsmålene behøver ikke at være komplicerede – det kunne fx være ”fortæl mig mere om stillingen” eller ”arbejder man i teams?”.

Tænk visuelt

Sørg for, at din ansøgning og dit CV skiller sig ud. Måske kender du en, der kan hjælpe med det visuelle, hvis du ikke selv har evnerne. Tænk over, at ansøgning og CV gerne må passe til virksomhedens udtryk og det arbejde, du skal udføre.

Hold ansøgning på én side

Det er vigtigt, at du begrænser dig og ikke skriver for langt. Virksomheder får ofte mange ansøgninger og har ikke tid til at læse lange dokumenter igennem. Samtidig tvinger du dig selv til at være skarp, hvis du holder dig på én side.

Ændr indhold løbende

Det er ikke kun din ansøgning, du skal ændre fra gang til gang, når du søger job. Det er også vigtigt, at dit CV og din LinkedIn-profil altid passer til det job, du søger. Fx nytter det ikke, at din LinkedIn-profil er fyldt med blomsterbinderi, hvis du søger job som sælger. Fremhæv de kompetencer, de søger, og gør det til en vane løbende at opdatere din profil. Beskriv de stillinger og uddannelser, som er relevante for jobbet. Det er vigtigt, at du i dit CV kort beskriver din uddannelse – du kan ikke gå ud fra, at arbejdsgiveren kender indholdet af dit studie.

Tænk over billeder

Det kan godt betale sig at få taget et professionelt billede til din ansøgning. Du behøver ikke nødvendigvis at gå til fotograf, men måske kender du en, der har et godt kamera? Tænk over, hvad du udstråler på billedet. I en jobsøgningsperiode, hvor en kommende arbejdsgiver ofte vil google dig, er det også en god idé at få ryddet op i de billeder, der dukker op. Er dit profilbillede på Facebook fx fra en meget festlig pubcrawl med studiekammeraterne, er det måske tid til at skifte det ud.

Lav en ugeplan

Som jobsøgende har du også brug for struktur. Bestem dig for nogle faste arbejdstider, så jobsøgning og fritid ikke flyder for meget sammen. For at lave gode ansøgninger er det vigtigt, at du får ladet op. Sæt også tid af til pauser og inspiration – fx podcasts. Det kan være en god idé at mødes med nogle andre i samme situation – både for fællesskabets skyld, men også feedback og input. Overvej at øve samtaler med hinanden.

Book en arbejdslivssamtale
Som medlem i Krifa Plus kan du få professionel og personlig hjælp til din jobsøgning af vores dygtige arbejdslivskonsulenter. 

Dette kan også have din interesse