Billede af en radar
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Brug netværksradaren til at finde dit netværk
Forside/ .../ Brug netværksradaren til at finde dit netværk

Værktøj: Find dit netværk

Dit netværk er værdifuldt og skal hele tiden vedligeholdes, så det er klar til brug, når du behøver det, mener netværksekspert Charlotte Junge. Få hendes råd til at aktivere dit netværk, og udfyld vores netværksradar som hjælp.

Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Hvornår hørte du sidst ordet netværk?

Begrebet ”netværk” bliver ofte nævnt i forbindelse med jobsøgning. Som en indgang til et specifikt job, som en reference til en ansøgning, et menneske du eller en anden vil have kontakt til. Et akut opstået behov, hvor du eller en anden rækker ud efter hjælp.

Men man skal huske at pleje og nurse dit eget netværk hele tiden – uanset om du er jobsøgende eller ej.

- Vi bruger vores netværk til at skaffe os viden og kontakter, ofte med det mål at finde et nyt job. Men du vil komme til en fase i livet, hvor der ikke lige er noget specifikt, du gerne vil have. Du har det godt, og tingene kører. Så skal du være der for dem i dit netværk, som kunne have brug for dig, siger Charlotte Junge, der gennem en del år har rådgivet professionelle og virksomheder i kunsten at netværke.

Sådan bruger du Netværksradaren

Gratis netværk

Find dem, der kan hjælpe dig i mål eller på vej:

  1. Start med at udskrive radaren. Gør dig klart, hvad du vil, så konkret som muligt, og skriv det i midten i "Mål". Det kan være, du søger et helt bestemt job, vil have en fod ind i en bestemt branche eller leder efter en forbindelse til et helt bestemt menneske.
  2. Gå herefter dit netværk gennem, og skriv navnene ned på dem, som kan hjælpe dig videre - måske også indirekte. Gennemgå alle punkter rundt i radaren, så du er sikker på, du kommer hele vejen rundt. 
  3. Brug herefter dine noter i Netværksradaren, og skriv dem over i modellen på næste side. På den måde får du opstillet din egen netværksstrategi, som du kan bruge fremadrettet i din jobsøgning. 

Gør dig svær at overse

Når du så får jobbet og har gjort brug af dit netværk, er det din tur til at være synlig for dine egne kontakter og give hjælp videre, pointerer Charlotte Junge:

- Vær åben over for at hjælpe andre, det er ret nemt i dag med de sociale medier. Det kan være at hjælpe hende i netværket, hvis søn gerne vil flytte til Aarhus. Måske kender du nogen, der tilfældigvis har et ledigt kælderværelse. Måske er du bare hjælpsom ved at dele opslaget. Vær også interesseret i at modtage hjælp fra andre. Bevar din synlighed, så folk kan se, at du stadig er der, siger Charlotte Junge.

Dette er et uddrag af en artikel, der blev bragt i Magasinet God Arbejdslyst i foråret 2017. Læs hele artiklen her
Dette er et uddrag af en artikel, der oprindeligt blev bragt i Magasinet God Arbejdslyst i foråret 2017. Læs hele artiklen her. 
Dette er et uddrag af en artikel, der oprindeligt blev bragt i Magasinet God Arbejdslyst i foråret 2017. Læs hele artiklen her. 
Book en arbejdslivssamtale
Som medlem i Krifa Plus kan du få professionel og personlig hjælp til din jobsøgning af vores dygtige arbejdslivskonsulenter. 
Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse