Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ JobCast – 7 gode råd til din jobsamtale
Forside/ .../ JobCast – 7 gode råd til din jobsamtale
7 gode råd til din jobsamtale

JobCast – 7 gode råd til din jobsamtale

I denne podcast får du inspiration til at gå til jobsamtaler. Lyt med og få konkrete tips til, hvordan du forbereder dig godt til samtalen, og hvad der er vigtigt at huske, når du sidder til samtalen.
Ikon podcast
Udviklingskonsulent
Bessie Rauff

William Enevold Ehmsen er kontaktcenterchef i Krifa og har stor erfaring i at ansætte folk. I denne jobcast deler han ud af sine erfaringer med at vurdere ansøgere. Du vil blive klogere på, hvad du bør forberede dig på inden samtalen. Og få viden om hvilke spørgsmål du sandsynligvis bliver stillet, når du sidder overfor din måske kommende arbejdsgiver. Endelig vil du få gode råd til, hvordan du tackler din nervøsitet.

Medvirkende:

William Enevold Ehmsen, kontaktcenterchef i Krifa
Tilrettelægger og vært: Bessie Rauff, berf@krifa.dk

Syv gode råd til jobsamtalen

  1. Kend virksomheden
  2. Vær troværdig
  3. Bliv konkret
  4. Forbered relevante spørgsmål
  5. Ha styr på formalia
  6. Behandl din fortid ordentligt
  7. Jag nervøsiteten på flugt

Highlights

[2:21] Det er vigtigt, at du som ansøger bruger tid på at undersøge virksomhedens værdier og forholder dig til om de passer til dig.

[3:20] Der findes også uudtalte værdier. Dem kan du kun finde ved at forberede dig grundigt og researche.

[4:22] Du skal brænde igennem til en samtale, og synes du det er svært, så må du øve dig. Du skal være ærlig og troværdig omkring eventuelle udfordringer.

[6:00] Vær konkret og præcis. Får du ikke jobbet så spørg efter konstruktiv feedback.

[7:50] Bliver du bedt om at fortælle om dig selv, så fortæl ikke din livshistorie, men fortæl om kompetencer og menneskelige egenskaber, som passer til jobbet.

[9:02] Bliver du spurgt om svage sider, så handler det om, at arbejdsgiver gerne vil vide, at du har selvindsigt ift. udfordringer.

[9:55] Svar ærligt i personlighedstests. Arbejdsgiver bruger dem til at få indblik i dine stærke og svage sider, og til at få dig til at forholde dig til din personlighed og eventuelle udfordringer og styrker.

[11:55] Vær seriøs fra du rammer parkeringspladsen. Vælg neutralt tøj, og tænk over hvordan du agerer, mens du venter på at blive kaldt ind til samtalen.

[13:31] Forbered relevante spørgsmål. Spørg eventuelt om der er noget arbejdsgiver er i tvivl om, som du kan uddybe. Klassiske spørgsmål kan omhandle teamsammensætning, hjemmearbejdsdage, og hvornår de forventer du leverer resultater.

[15:40] Hav styr på formalia og medbring ansøgning, CV og forberedte spørgsmål, samt telefonnumre på tre relevante referencer. Referencerne skal give et klart billede af dig som medarbejder.

[18:03] Lønspørgsmål er ømtålelige. Forsøg at få arbejdsgiver til at lægge ud, og vær forberedt på lønniveau i branchen. Spørg din fagforening.

[20:15] Brug jobsamtalen til at finde ud af, om du kan trives i jobbet. 800.000 danskere skifter job hvert år. Det er hver tredje lønmodtager.

[22:03] Hvis du har et møgjob, som du gerne vil væk fra. Så skal du alligevel behandle dit nuværende job respektfuldt. Opgaverne i det nye job skal være din afgørende motivation.

[23:37] Huller i CV'et skal ikke skjules. Vær ærlig og fortæl, hvad du har lært af pauserne, hvad enten det skyldes stress eller ledighed. Det kan fremlægges som en styrke.

[25:20] Nervøsitet er normalt og helt ok. Hvis du er meget nervøs, så sig du er nervøs, fordi du så gerne vil jobbet.

[28:06] Jobsamtalen er som en første date. Vær den bedste udgave af dig selv og vær nysgerrig og positiv.

Links:

Læs hvad du skal fokusere på til samtalen.

Er du i tvivl om, hvad arbejdsgiver må spørge om til en samtale.

Læs gode råd til, hvad du skal fortælle om dine stærke og svage sider.  

Vi har +100 podcasts
Vores podcasts er for alle - om du er medlem eller ej.

Følg Krifa Podcast på Spotify Følg Krifa Podcast på Apple Podcasts


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse