undgå kække kommentarer fra familiemedlemmer efter fyring
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Ledig? Sådan overlever du familiefesten
Forside/ .../ Ledig? Sådan overlever du familiefesten

Ledig? Sådan overlever du familiefesten

Nåh, opdagede de endelig, at du stjal af kaffekassen? Kække kommentarer fra familiemedlemmer og venner kan være det sidste, du har brug for efter en fyring eller som jobsøgende. Læs her, hvordan du kommer levende ud efter næste familiefest.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Du kender situationen. Man sidder til familiekomsammen venter næsten bare på, at den vittige onkel kommenterer din gamle bil, dit grimme slips – eller at du ikke har et arbejde.

Det kan være enormt ubehageligt. Ikke mindst hvis du bliver tvunget til en grimasse, der kan passe, selvom du egentlig føler, det går for tæt på.

- Vær afklaret, inden du tager afsted. Hvor meget vil du fortælle og give ud af dig selv? Og stå så ved det, siger Bente Fischer-Nielsen, der er jobtrivselskonsulent i Krifa og til daglig taler med mennesker, der er blevet opsagt eller har det svært i tilværelsen som jobsøgende og har brug for en samtale om situationen.

Meld klart ud, hvad du har brug for

Hun mener ikke, det er nødvendigt med en kollektiv besked til familie og venner om, at emnet ”ledig” er bandlyst, men derfor kan det godt være en god ide at være klar i spyttet på en anden måde: 
-  Hvis det gør dig ked af det eller sur, når nogen spørger ind, så sæt en grænse og hellere før end senere. Sig klart og tydeligt, at du ikke har brug for at tale om det lige nu, og måske hvornår du gerne vil. Det er at sætte rammen på en ordentlig og konstruktiv måde. Jo før du får signaleret, hvordan du har det med at tale om din situation, jo nemmere er det, siger Bente Fischer-Nielsen.
Husk at langt de fleste mennesker, uanset om de henvender sig i alvorlig eller spøgefuld tone, egentlig bare er interesserede i at vise omsorg for dig og din situation.

- Derfor er det også vigtigt, at du er tro overfor dig selv og dine grænser. For hvis din grænse igen og igen bliver overtrådt, og du hele tiden skal forklare, selvom om du ikke har lyst, så går det en dag ud over den forkerte, når du har fået nok, siger Bente Fischer-Nielsen. 

Har du brug for en at snakke med?

Som medlem i Krifa Basis og Plus kan du få en samtale med jobtrivselskonsulenterne om det, der er svært i dit arbejdsliv eller i tilværelsen som jobsøgende.

Se mere om, hvordan vi kan hjælpe dig her - eller ring på 7227 7227


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse