tommel op giver styrke til jobsøgning
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Nogle jobsøgere giver aldrig op!
Forside/ .../ Nogle jobsøgere giver aldrig op!

Nogle jobsøgere giver aldrig op!

Du har ikke opgivet at finde job. Du sender jo stadig ansøgninger, og gør det godt. Men hvorfor giver du så alligevel op, sådan lidt halvt ubevidst i det små? Og hvordan vender du det? 
Ikon artikel
Journalist
Lars Stig Madsen

- Du giver måske op, fordi du køber de dårlige historier om jobsituationen, arbejdsmarkedet eller de jobsøgendes indsats, siger Jesper Lindgren Hejlesen, der blandt andet er marketingrådgiver, foredragsholder og iværksætter.

- Vi fejler alle sammen. Det er også okay at kalde en fejl for en fejl. Men at have det mindset, at du generelt fejler og begår fejl er ikke befordrende. Der kan være mange andre ting, der kan få dig til at give op. Men vigtigere er, hvordan du finder styrke til ikke at give op. 

Jesper Lindgren Hejlesen

Idemager, marketingrådgiver, foredragsholder, iværksætter og eCommerceekspert.

Er indehaver af ideawise.dk/

Skriver artikler på komiarbejde.dk/

9 råd til at finde styrken

• Vælg forbilleder, hvor historien rammer dig. Om idolet er stort eller lille, er ikke afgørende. Det handler om, at det skal inspirere dig, og du skal kunne se noget i vedkommende, du ønsker at gøre efter.

• Gør noget med succes hver dag. Det kan være verdens mindste ting. Men sejren er stadig altafgørende for, at du tror, andre ting kan lykkes.

• Visualiser det, du vil opnå! Det virker. Ikke så få succesfulde mennesker vil berette om, at det først var, da de havde et klart mentalt billede af, hvad de ville, at de uden tøven gjorde det, der skulle til, og kom i mål.

• Fjern fokus fra dig selv. Der er meget rigtigt i, at man skal være god ved sig selv, specielt når det er svært. Men det er ikke det samme som at fokusere på sig selv. At flytte sit fokus væk fra én selv giver energi på en anderledes måde.

• Tal aldrig i negative absolutter som for eksempel "Det er bare ikke meningen, det skal lykkes for mig" eller "nyuddannede får bare ikke chancen".

• Skriv ned, hvad du ikke synes, du kan. At skrive "Jeg kan ikke noget!" gælder ikke. Du skal konkret skrive, hvad du ikke kan.

• Skriv de ting ned, du kan. Du kan nemlig så meget – og mere end du måske selv tror.

• Næste gang du får et kompliment, skal du kigge vedkommende lige i øjnene og sige: Tak skal du have!

• Skriv de ting ned, du ved, du kan bedre end nogen af dem, du kender. For alle kan finde noget, som de er bedst til i deres omgangskreds.

Realisme og optimisme

Den rette vej mellem realisme og optimisme er ifølge Jesper Hejlesen erkendelsen af, at vi selv gør forskellen, ikke ved blåøjet at tro, vi kan skabe det alene, fordi vi kan drømme det, men gennem hårdt arbejde og fokus.
- Dine chancer er, hvad de er. Hvis arbejdsløsheden er 6 procent, er det naturligvis nemmere at få job, end hvis arbejdsløsheden er 10 procent. Tilsvarende er det ingen trøst, at det er noget udefrakommendes skyld, at du ikke har job. Tværtimod kommer du bare til at føle dig magtesløs.

- Du skal positivt arbejde frem mod et mål. Viljen til at nå det mål gør vores situationen udholdelig. Giver vi efter og dvæler ved vores situation, ender vi med at acceptere den og dø med den.

Jesper Lindgren Hejlesen understreger, at viljen ikke kan trylle. Men viljen skaber en vej. - Derfor kommer du ikke i arbejde af at være modløs eller ved at være jubeloptimist, men ved at sætte din vilje ind på det. Du holder omverdenens og din egen lede ved situationen ud, fordi du ser fremad og er stålsat på at nå frem!

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse