Screenshot af www-adresse
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Nyttige links til jobsøgningen
Forside/ .../ Nyttige links til jobsøgningen

Nyttige links til din jobsøgning

Der findes et hav af sider på nettet, hvor du kan få masser af gode tips og tricks til CV'et, ansøgningen og alt det andet, der er vigtigt i jobsøgningen. Det gør både din jobsøgning lettere og hurtigere.

Ikon artikel
Journalist
Michelle Haubo Kogstad Nielsen

For at gøre din vej til jobbet kortere har vi samlet de hjemmesider, der gør dig til en haj inden for jobsøgning.

Jobportaler

Det kan være noget af en jungle at finde rundt i internettets mange jobportaler. Men Jobnet og Jobindex er gode steder at starte, fordi de henter jobs ind fra andre databaser. 

  • jobindex.dk: Jobindex er Danmarks største jobmarked. Her finder du over 20.000 jobannoncer, og du kan tilmelde dig en Jobagent, som sender dig mails om nye stillinger. Du kan også tage en persontypetest og finde inspiration til både ansøgningen og jobsamtalen.
  • jobnet.dk: Jobnet er jobcentrenes online jobsøgningsportal. Her kan du finde inspiration til ansøgning og CV og prøve det nye værktøj Jobbing, som hjælper dig med at planlægge din jobsøgning. Jobnet har ca. 2 mio. besøgende hver måned, så det er et godt sted at starte, hvis du er ny i jobsøgningen. 

Vil du udelukkende søge jobs inden for det offentlige eller en specifik landsdel, er der bestemte jobportaler, der er gode at bruge. Du kan også finde fagspecifikke jobportaler, hvis du fx kun vil søge jobs inden for IT, markedsføring, sundhedssektoren m.m. Du kan se en liste over de mange jobdatabaser og fagdatabaser på www.jobfisk.dk.

Har du set...?

Vi har samlet de 10 bedste råd til din ansøgning lige her. Find også en komplet tjekliste over, hvad dit CV skal indeholde lige her

Tips til at skrive din ansøgning

Der er masser af inspiration og hjælp at hente online, når den svære ansøgning skal skrives. 

  • skrivansøgning.dk: Her kan du se konkrete eksempler på ansøgninger til lige præcis den type stilling, du søger. Du skal dog være opmærksom på, at dele af sidens indhold kræver betaling.
  • hitmedjobbet.dk: Her kan du downloade Microsoft Word skabeloner, som er klar til at blive udfyldt med dine oplysninger. Du får hjælp til at opsætte din ansøgning, så dit layout ikke spænder ben for dig.
  • tekstmaskinen.net: Denne side er rigtig god, hvis du aldrig har lavet en ansøgning før. Siden giver konkrete redskaber til, hvordan du skriver en ansøgning og et CV. Siden guider dig i gennem trinene. Alt, du skal gøre, er at følge med. Du finder samtidigt mange eksempler på den gode ansøgning med formuleringer og opsætning, du kan lade dig inspirere af. 

Inspiration til din jobsøgning

I jobsøgningstemaet her på krifa.dk kan du finde masser af inspiration til din jobsøgning. Men der findes også andre inspirationssider, som du kan få gavn af at tjekke ud. 

  • ballisager.com: Her finder du de nyeste tendenser inden for jobsøgning og arbejdsmarkedet. Ballisager.com udgiver hvert år en rapport, der kortligger virksomhedernes rekrutteringsadfærd og præferencer - alt sammen yderst relevant for at din jobsøgning. 
  • jobfisk.dk: Denne side har samlet gode råd, interessante og inspirationsfyldte links der til gavn for din jobsansøgning. Du finder håndgribelige værktøjer til at skrive ansøgningen og råd til, hvordan du bedst forbereder dig til jobsamtalen. Du kan abonnere gratis på deres nyhedsbrev og finde lister over vikar- og rekrutteringsvirksomheder.

Flere nyttige links

Listen ovenfor er kun et udpluk - på nettet findes der selvfølgelig mange flere sider, der kan hjælpe dig i din jobsøgning. Det gælder bl.a. Linkedin.comstepstone.dk. Har du spørgsmål til, hvordan du bruger dem, er du altid velkommen til at kontakte vores jobrådgivere, som er eksperter i jobsøgning. 

God arbejdslyst med jobsøgningen!

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse