Guide til at tage de første skridt mod succesfuld jobsøgning
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Opsagt - Hvad med jobsøgning?
Forside/ .../ Opsagt - Hvad med jobsøgning?

Opsagt: Hvad med jobsøgning?

Hvis du har modtaget en opsigelse, kan det være svært at overskue, hvordan du kommer i gang med jobsøgningen. Vi guider dig til, hvordan du tager de første skridt mod en succesfuld jobsøgning, der lander dig et nyt job.
Ikon artikel
Journalist
Lars Stig Madsen

En opsigelse skal ikke definere resten af dit arbejdsliv. Nu er det tid til, at du kan komme godt i gang med jobsøgningen og finde et nyt, godt job.

- Du er mest attraktiv for en ny arbejdsgiver, når du er i job. Derfor anbefaler vi dig, at du begynder din jobsøgning så tidligt som muligt efter en opsigelse, siger Marianne Tinggaard, som er arbejdslivskonsulent i Krifa.

Du kan sætte fart på din jobsøgning ved at fokusere på tre centrale områder: Opslåede stillinger, uopfordret jobsøgning og netværk.

Bliv skarp til LinkedIn

Både nye og erfarne LinkedIn-brugere kan få mere inspiration til brugen af LinkedIn, når vi holder fysiske og online kurser. Se mere om hvornår, hvor og tilmeld dig i arrangementskalenderen. 

Find opslåede stillinger

Hver dag bliver der slået masser af nye spændende stillinger op. Gør det nemt for dig selv ved at oprette forskellige online jobagenter, så du hver morgen får en mail om nye jobopslag. Husk at tænke kreativt og bredt, når du skal finde de stillingstyper, du vil søge på. Opret fx en jobagent på Jobindex.

- Hvis du har en profil på LinkedIn kan du også følge forskellige virksomheder og være med i grupper, der giver dig adgang til jobopslag, som andre måske ikke ser, siger Marianne Tinggard.

Kontakt virksomheder uopfordret

Især hos de mindre virksomheder er der et stort potentiale i at søge uopfordret, da næsten hver fjerde af de små virksomheder normalt ikke annoncerer efter nye medarbejdere. Gå derfor i gang med at spotte de små virksomheder. Begynd fx i dit lokalområde.

- Hvis de ikke har brug for nogen, så spørg, om de har hørt om nogen, der leder efter en ny medarbejder. Det handler om hele tiden at åbne flere døre, selv om nogle lukker, siger jobrådgiveren, og tilføjer:

- Find ud af, hvad der er normalt for din branche. Det kan være at ringe til virksomheden, sende en grundig ansøgning sammen med dit CV eller måske møde op på arbejdspladsen.

Sæt gang i dit netværk

Udnyt alle slags situationer til at fortælle, at du leder efter nyt arbejde. Det kan være til vennerne, familien, tidligere kolleger og chefer, eller når du sidder ved frisøren.

- Tænk det som ringe i vandet. Det er ikke nødvendigvis personen over for dig, der har jobbet. Men spørger du din frisør, kan det være, at hendes mand har egen virksomhed og lige står og mangler en medarbejder, siger Marianne Tinggaard.

De sociale medier som LinkedIn og Facebook kan også bruges til at nå bredt. Skriv til vennerne, eller lav et opslag, hvor du fortæller, at du er på jagt efter nye udfordringer. Især på LinkedIn kan du vise det i din profil og med din aktivitet.

Jobsøgning er mere

Jobsøgning er selvfølgelig meget mere end det ovennævnte, men det er en god start til at få dig godt i gang med jobsøgningen. Husk, at du med fordel også kan have fokus på kompetenceudvikling, kurser, efteruddannelse eller andre områder, der kan være gavnligt for at komme videre til dit næste job.

Held og lykke med din jobsøgning!
Professionel rådgivning
Bliv medlem og få personlig hjælp til din jobsøgning af vores dygtige arbejdslivskonsulenter.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse