Gør dig bemærket på en opsigtsvækkende måde og kom forrest i køen
Forside/ .../ Snyd dig foran i køen

Snyd dig foran i køen

Mange ledige job bliver besat helt uden at være slået op. Bliv klogere på, hvordan du får fingrene i et af dem.
Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

De seneste fire år er antallet af virksomheder, der ansætter via opslåede stillinger, faldet støt. I stedet for vinder rekruttering via netværk, uopfordrede ansøgninger og LinkedIn frem. Det viser en undersøgelse fra konsulenthuset Ballisager i 2015.

- En uopfordret ansøgning kan lande netop på et tidspunkt, hvor virksomheden står og mangler en ny medarbejder. Du er heller ikke i konkurrence med mange andre, som når du svarer på en jobannonce, siger jobkonsulent i Krifa, Conny Sønderskov.

Sammen med virksomhedsrådgiver i Krifa Erhverv, Steen Petersen, har hun følgende råd til dig, der gerne vil nå ud til virksomhederne uden om alle de andre:

Send aldrig en allround-ansøgning

En uopfordret ansøgning er målrettet den virksomhed, du søger. Sæt dig ind i tingene og saml information. Måske bliver din research endda så grundig, at du kommer igennem til den helt rette kontaktperson eller - hvis det er en større virksomhed – den rette afdeling.

Kontakt en nuværende medarbejder

Danmark er et lille land og ved brug af for eksempel LinkedIn, opdager man tit, at man kender en, der kender en, som arbejder i virksomheden. Kontakt personen og brug hans eller hendes viden til at spørge om det, du behøver, for at målrette ansøgningen. På LinkedIn er det også muligt at finde informationer om mange virksomheder. Sæt dig selv i direkte kontakt med virksomheden, så de får en fornemmelse af dig. Sådan kan du få oplysninger, som du aldrig ellers ville have fået.

Undersøg markedet for mindre virksomheder

De store har altid masser af kandidater liggende. Jobindex.dk har et værktøj, hvor man kan søge på nøgleord, stillingsbetegnelse, erhvervsområde og meget mere, hvorefter man får en liste over virksomheder, som tidligere har søgt medarbejdere med disse søgeord i stillingsannoncen. Du kan også bruge Jobindex.dk arkiv til at se tidligere jobopslag fra den virksomhed, du er interesseret i, og måske heri finde inspiration til din ansøgning.

Søg lignende virksomheder

Når en butik eller virksomhed i området søger en ny medarbejder, er der sandsynligvis en anden virksomhed i nærheden, der mister en medarbejder til den første stilling. Så når du søger den første stilling, kan du passende sende målrettede ansøgninger ud til lignende virksomheder i området. Måske rammer du lige netop en virksomhed, hvor der er blevet plads åben.

Gør dig bemærket på en opsigtsvækkende måde

Søg på en kreativ måde, der er målrettet den virksomhed, du søger i. Da et dansk sommerland for nogle år siden åbnede et piratland, sendte en ansøger sin uopfordrede ansøgning i en flaskepost! Gør dig svær at overse!

Professionel rådgivning
Bliv medlem og få personlig hjælp til din jobsøgning af vores dygtige arbejdslivskonsulenter.

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse