Få tips til at udfylde dit CV
Forside/ Inspiration til dit arbejdsliv/ Jobsøgning/ Tjekliste - Det skal dit CV indeholde
Forside/ .../ Tjekliste - Det skal dit CV indeholde

Tjekliste: Det skal dit CV indeholde

Der findes ikke en endegyldig opskrift på, hvordan dit CV skal se ud. Men der er alligevel en række ingredienser, som det er en god idé at have med. 
Ikon artikel
Journalist
Anne Rahbek

Dit CV skal først og fremmest være overskueligt. Og så skal det indeholde de fakta om dig, som er væsentlige for det job, du søger.

Marianne Tinggaard, der er jobrådgiver i Krifa, har opstillet en CV-tjekliste – så er du sikker på at få det hele med. Laver du et kronologisk CV, kan du med fordel også bruge rækkefølgen nedenfor.

1. Kontaktoplysninger

- Navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse skal fremgå tydeligt. Sæt et foto på af dig selv, som viser dit ansigt i en neutral situation.

2. (Evt.) Resumé

- Kort beskrivelse af faglige og personlige spidskompetencer eller ’rød tråd’ i din karriere indtil nu. Typisk 5-6 linjer. Et resumé har til formål at skabe interesse for din person, så man får lyst til at læse videre.

3. Erhvervserfaringer

- Arbejdsforhold du har haft i kronologisk orden efter årstal med stillingsbetegnelse og arbejdsplads. Typisk er de seneste 10 år de mest relevante, men hvor langt du skal gå tilbage afhænger af, hvor mange stillinger du har haft og relevansen ift. den stilling der søges. Husk at skrive, hvad du har haft af opgaver og ansvar i de jobs du har haft. Evt. også hvilke resultater du har opnået.

4. Uddannelse/Kurser

- Påfør din uddannelse og de kurser du har været på samt navn på skolen. Hvis du har flere uddannelser og mange kurser kan det også deles i to separate punkter, for at øge overskueligheden.

5. Personlige kompetencer

- Nævn i punktform dine spidskompetencer. Uddyb dem evt. kort med eksempler, sæt dem i en kontekst, så arbejdsgiveren kan relatere dem til det job du søger.

6. IT

- Nævn de IT-programmer/software du er vant til at arbejde med og det niveau, du behersker dem
 på. Det er helt fint at ’namedroppe’ programmer eller systemer som en ny arbejdsgiver muligvis ikke kender til – formålet er lige så meget at fortælle, at du ikke er IT-forskrækket og hurtigt sætter dig ind i ny IT.

7. Sprog

- Nævn de sprog du behersker, gerne med angivelse af, hvilket niveau du kan begå dig på.

8. Kørekort, certificeringer mv.

- Dette punkt er ikke altid relevant (men skal du fx bruge bil i stillingen er det relevant).

9. Fritidsinteresser

- Fortæl lidt om, hvad du laver i din fritid og måske om du har børn, er gift osv. Det handler om, at man skal have et billede af ’hele dig’ – altså et kort indblik i din person.

10. Kontaktoplysninger på referencepersoner

- Kun, hvis du har lavet en aftale med referencepersonerne om, at de må kontaktes for at høre mere om dig som medarbejder. Aftal hvad de kan fortælle om dig.

Download 3 eksempler på det gode CV for dig der er...

Vidensmedarbejder (Marketing, økonomi, konsulent m.fl.)

Fagarbejder (Håndværker, gartner, frisør, m.fl.)

Nyuddannet og mangler erfaring på CV (Kompetence-CV)


Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse